Šport
47 ogledov

Dovizioso: Dani ni kamikaze

dovizioso dani pedrosa Youtube
Italijan Andrea Dovizioso je bil na dirki v ameriškem Austinu žrtev napačne presoje Španca Danija Pedrosa.

Andrea Dovizioso v letošnji sezoni res nima sreče. Potem ko je na dirki za VN Argentine v zadnjem ovinku vanj trčil Andrea Iannone, ga je tokrat vrhunske uvrstitve stal Dani Pedrosa.

Španec je napačno ocenil zaviranje in izgubil nadzor nad motociklom, ki je trčil naravnost v dirkača Ducatija in končal njegovo dirko.

''Udarec je bil močan. Vau. Imel sem srečo, lahko bi bilo precej huje. Čutim bolečino, vendar ni prehudo,'' je povedal Dovizioso. Pedrosa se je na licu mesta opravičil za svojo napako, po vrnitvi v paddock pa se je nemudoma odpravil v Ducatijevo garažo, kjer sta si z Doviziosom izmenjala še nekaj besed.

''Danija poznam že veliko let. Ni dirkač, ki bi običajno veliko tvegal. Vsi vozimo na meji. Napake so dogajajo. Dani ni kamikaze in ne poskuša prehitevati vsakič, ko zaviraš. Ko nekdo naredi napako in spravi v težave drugega dirkača, ni dobro, a situacija je bila drugačna kot v Argentini,'' je dodal 30-letnik.

Dovizioso je prav tako pojasnil, da je pri uvozu v ovinek tudi sam naredil napako. ''Nisem videl, kaj se je zgodilo. Če v ovinku preveč obremeniš zavoro, lahko izgubiš sprednji del motocikla. Zaviral sem prepozno in šel predaleč. Mislim, da Dani ni bil zbran. Sledil mi je in zaviral pozno. Mislim, da ni reagiral in bilo je prepozono, da bi se mi izognil,'' je pojasnil Italijan, ki se namesto s tremi uvrstitvami na zmagovalni oder lahko pohvali le z drugim mestom na uvodni preizkušnji v Katarju.

''Pozitivno je, da smo se na treh različnih dirkah borili za stopničke. Nisem kriv za to, kar se je zgodilo. Ne morem preprečiti takšnih nesreč,'' je povedal Dovizioso in za konec dodal: ''Četudi nismo najhitrejši na treningih, smo pa na dirkah.''

dovizioso dani pedrosa | Avtor: Youtube Youtube

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.