Šport
15 ogledov

Dovženku za zmago 104.700 €

Aleksandr Dovženko (Foto: PokerNews.si) Žurnal24 main
Ukrajinec Aleksandr Dovženko je postal novi zmagovalec turnirja Mediterranean Poker Cup Main Event 2010. Na tridnevnem turnirju je premagal 153 tekmovalcev. Za zmago je dobil nagrado 104.700 €.

Aleksandr Dovženko pobira denarne nagrade na živih turnirjih že od leta 2001, ko je na Odprtem prvenstvu Rusije dosegel prvi večji rezultat. Do sedaj je bil njegov največji uspeh leta 2009 na turnirju serije EPT v Kijevu, ko je za drugo mesto prejel 220.000 €. Takrat je zaostal edino za Maximom Likovim iz Rusije.

Dovženkova zmaga na turnirju na Cipru je njegov drugi največji uspeh, če gledamo zgolj iz denarnega vidika. Tako sedaj njegovi celotni zaslužki na živih turnirjih znašajo 834.708 $, s čimer je zanesljivo na drugem mestu med vsemi ukrajinskim tekmovalci. Ob zmagi na turnirju je Aleksandr povedal: “Zagotovo je to bil najboljši turnir, na katerem sem kdaj nastopal. To ni le zato, ker sem turnir zmagal, temveč je bila celotna organizacija turnirja skozi ves teden odlična. Prav tako pa mi je všeč hotel in okolica, saj sta na najvišjem možnem nivoju. Tukaj je res čudovito in veselim se že, da se vrnem drugo leto, da poskusim ubraniti naslov zmagovalca.”

Turnir s prijavnino 2,500 $ se je odvijal v hotelu s petimi zvezdicami Hotel Merrit Grine na Cipru. Večina igralcev je prišla z Evrope, predvsem veliko pa je bilo Rusov in Ukrajincev. Manjkali pa niso niti igralci pokra z Bližnjega vzhoda.

Na koncu turnirja sta se za zmago v HU delu turnirja pomerila Dožhenko ter ruski tekmovalec Maksim Gutkin. Odločilna igra je bila, ko je Dovženko v rokah imel {8-Clubs}{7-Clubs}, medtem, ko je njegov nasprotnik imel par desetk. Na flopu {10-Clubs}{6-Clubs}{3-Hearts} je bilo veliko akcije, saj je Gutkin imel top set, medtem ko je Ukrajinec imel vlečko barve + možnost lestvice. Igralca sta spravila v igro vse svoje žetone in potem čakala, kaj bosta prinesla turn in river. Turn ni prinesel spremembe, river pa je bil {5-Clubs}, kar je dalo Ukrajincu zmagovalno barvo.

Gutkin Maksim je za drugo mesto prejel 70.700 €, medtem ko je bil Aleksandr Dovženko okronan za šampiona turnirja Mediterranean Poker Cup Main Event 2010, hkrati pa je prejel še 104.700 € (136.485$) denarne nagrade.

Artur Voskanjan, ki je organiziral turnir je po koncu celotnega dogodka komentiral: “To je bil fantastičen teden pokra tukaj na Cipru. Ne bi si mogli želeti več – vreme je bilo odlično, hotel je vrhunski, saj ponuja savne, kopališča, odlično hrano ter veliko možnosti za zabavo in sprostitev. Na koncu mi preostane le še to, da čestitam Aleksandru, ki je zasluženo zmagovalec našega lepega turnirja.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.