Šport
17 ogledov

Doživite vzdušje olimpijskega mesta

Žurnal24 main
Petkovo otvoritev Slovenskega olimpijskega mesta na Prešernovem trgu v Ljubljani bodo zaznamovali svečani nagovori, prižig olimpijskega ognja in koncert Vlada Kreslina.

Ljubljana in Maribor bosta v petek tudi formalno postala Slovensko olimpijsko mesto oziroma uradno stičišče slovenske olimpijske reprezentance in njenih navijačev, kjer bo na velikem zaslonu mogoče spremljati olimpijske nastope naših športnikov!

Na Prešernovem trgu se bo na petkov otvoritveni dan program z olimpijsko parado zabave začel ob 18. uri (v Mariboru že uro prej) s predstavitvijo številnih aktivnosti, v katerih se bodo lahko preizkusili obiskovalci Slovenskega olimpijskega mesta. Mednje denimo sodijo curling, ki v Slovenijo prihaja prvič, tek na smučeh, ki bo potekal v samem osrčju mesta, ali olimpijski izziv z Juretom Koširjem: ga lahko premagate (10,7 m) v petih zaporednih skokih s smučarskimi čevlji? Preizkusite svoje sposobnosti v Slovenskem olimpijskem mestu!

Na Prešernovem trgu se uradni del otvoritve začenja okoli 19. ure s svečanimi govori župana Mestne občine Ljubljana, Zorana Jankovića, in kanadskega veleposlanika. V imenu Olimpijskega OKS bo na otvoritvi spregovoril Miro Cerar, v imenu SKB, generalnega sponzorja slovenske olimpijske reprezentance, pa Cvetka Selšek, predsednica uprave. Zatem sledi simbolična otvoritev s prižigom olimpijskega ognja Bojana Križaja.

Otvoritvenega druženja pa s tem še ne bo konec, saj sledi koncert legendarnega Vlada Kreslina (v Mariboru bo nastopil Pero Lovšin), ki bo trajal približno uro in pol. Koncert Kreslina v Slovenskem olimpijskem mestu bo seveda brezplačen, tako kot tudi preostali koncerti (Nuša Derenda, Trkaj, Rock Partyzani …) in atraktivni dogodki, ki se bodo zvrstili na Prešernovem trgu. Druženje bo trajalo do 3. marca, ko na Prešernovem trgu sledi uraden sprejem slovenskih olimpijcev.

Skratka, v Ljubljani in Mariboru se obetajo zanimivi dogodki, namenjeni vsem generacijam, skupen cilj pa je jasen: ustvariti olimpijsko vzdušje in ob številnih športnih in zabavnih aktivnostih podpirati naše športnike, da bodo dosegli čim boljše uvrstitve na olimpijskih igrah v Vancouvru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.