Šport
39 ogledov

"DP je bilo veliko razočaranje"

Mitja Mejač (desno) je bil precej oster do svojih igralcev, ki niso izpolnili ob Žurnal24 main
Hokejisti Tilie Olimpije so potegnili črto pod letošnjo sezono. Zmaji so izpolnili le en cilj od dveh – uvrstili so se v končnico lige Ebel. Klub pa je poskrbel za kar nekaj "starih grehov".

Hokejisti Tilie Olimpije so v sezoni 2010/11 izpolnili en cilj, drugega pa ne: uvrstili so se v končnico lige Ebel, ostali pa brez naslova državnega prvaka. Pri ljubljanskem klubu so poskušali pod to delno uspešno sezono potegniti črto in se obenem že zazrli v naslednjo.

Na novinarski konferenci v ljubljanski dvorani Tivoli so predsednik kluba Mitja Mejač, direktor Matjaž Sekelj in trener Hannu Jarvenpää analizirali sezono, v kateri so se uvrstili v končnico lige Ebel, na najpomembnejšem domačem tekmovanju pa ostali brez lovorike po štirih porazih z večnimi tekmeci z Jesenic.

"Državno prvenstvo (DP) je bilo veliko razočaranje. Klub solidno posluje in v nekaj letih bo to eden bolj urejenih klubov v Sloveniji. Lahko rečem, da je tokrat vodstvo svoje delo bolje opravilo kot igralci na ledu. Ko bomo vsi dali vse od sebe, bo hokej res dober in dvorane bodo polne," je bil precej oster predsednik kluba Mitja Mejač.

Direktor Sekelj je poudaril, da so v pravkar končani sezoni popravili "precej starih grehov", omenil je številko 400 tisoč evrov poravnanih dolgov. Sezono 2010/11 je ocenil kot polovično uspešno, z velikim minusom v domači končnici: "Imeli smo veliko oscilacij, a naša ekipa je mlada, povprečna starost je 24 let. Naslov prvaka smo zapravili s porazoma na domačih temah, nismo pokazali igre, ki nas je krasila v končnici lige Ebel."

Glede kadrovskih sprememb v ekipi je Sekelj poudaril, da je od tujcev za zdaj podaljšal le John Hughes. Drugi bi želeli ostati, a za vse ne bo prostora v novi ekipi. O imenih direktor še ni želel govoriti, namignil pa je, da niso bili najbolj zadovoljni z branilci in vratarjem Janom Chabero. Pri domačih igralcih ima jedro ekipe pogodbe še za naslednjo sezono, brez njih so le Žiga Pavlin, Domen Vedlin, Damjan Dervarič, Matej Hočevar, Andrej Hebar in David Sefič. Ostaja pa tudi trener Jarvenpää, ki so ga po porazih v finalu DP nekateri že odpisali.

Državno prvenstvo avgusta?
Finski trener je analiziral dogajanje, bil nekoliko samokritičen, čeprav je poudaril, da ne išče izgovorov, predlagal pa je zanimivo rešitev za končnico DP, ki je bila letos preveč razvlečena, tako da je na koncu padlo tudi zanimanje ljubiteljev športa: "Mislim, da bi bilo najbolje, če bi finale igrali avgusta. Takrat fantje še nimajo nobene lovorike, vsi so motivirani, pa še po poletnem premoru bi bili vsi lačni hokeja."

Klub je predstavil tudi nekaj marketinških in sponzorskih dejavnosti. Pogodbo z zavarovalnico Tilia so podaljšali še za eno leto, naprodaj so že nove sezonske vstopnice, do sredine maja zanje ponujajo tistim navijačem, ki bodo pohiteli z nakupom, popust.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.