Šport
298 ogledov

DP v cestnem kolesarstvu: bo zmagovalca odločil vzpon na Grmado?

kolesarstvo Profimedia
Znana je trasa cestne dirke letošnjega državnega prvenstva v kolesarstvo. Gostila ga bo občina Trebnje.

Gostitelj letošnjega državnega prvenstva v cestnem kolesarstvu v organizaciji Kolesarske zveze Slovenije je Občina Trebnje, ki bo 20. junija gostila vožnjo na čas v mladinskih in elitnih kategorijah za ženske in moške. Vrhunec bo na sporedu tri dni kasneje, 23. junija, s cestno dirko, so danes sporočili s kolesarske zveze.

Državno prvenstvo bo dober teden po dirki po Sloveniji, ki bo v obdobju od 12. do 16. junija. Start moške dirke v elitni konkurenci za DP bo predvidoma ob 14.30, prej pa bodo na sporedu mladinske in ženske dirke.

Znan je že krog cestne dirke, ki bo dolg 21,5 km. Start in cilj bosta pri Občini Trebnje, kjer bo tudi zaključna podelitev medalj, od koder bo kolesarje pot vodila skozi občino, od tam mimo Knežje vasi in vasi Železno do Dobrniča, tam pa bo trasa zavila proti najtežjemu delu kroga, vzponu na Grmado.

Gre za 1,7 km dolg vzpon z več kot 10-odstotnim povprečnim naklonom. Sledil bo spust in zaključek v Trebnjem s ciljem pri občini. Člane čaka sedem krogov in več kot 2500 višinskih metrov na 150 km dolgi trasi.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar kot branilec naslova v obeh disciplinah letos na državnem prvenstvu ne bo tekmoval. Pogačar bo nastopil na dirki po Italiji, ki bo potekala do 26. maja.

Termin državnih prvenstev severne poloble je že tradicionalno na sporedu teden dni pred začetkom dirke po Franciji.

"Skupaj z Občino Trebnje smo pripravili lepo in razgibano traso, ki bo zagotovo privabila tudi naše najboljše kolesarje. V luči zahtevnega svetovnega prvenstva v Zürichu, smo si tudi tukaj želeli dirke, ki bo prav tako selektivna in bo postavila kolesarje na preizkušnjo. Vzpon na Grmado je nedvomno najtežji del in vrhunec kroga," je sporočil Pavel Marđonović, predsednik Kolesarske zveze Slovenije.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.