Šport
27 ogledov

Draga zmaga Detroita

Detroit je Vancouvru nasul kar pet zadetkov. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Detroit je v ligi NHL ukanil Vancouver s 5:4, New York Islanders pa Tampo Bay z 2:1. V rednem delu je Pittsburgh ugnal Florido s 5:2, Chicago pa Nashville s 4:1.

Švedski napadalec Henrik Zetterberg je bil junak dvoboja v Detroitu, saj je dosegel zmagoviti gol v podaljšku, poleg tega pa je v rednem delu prispeval še zadetek in podajo.

Za Detroit, sicer vodilno ekipo v zahodni konferenci, so zadeli še Nicklas Lidstrom, Danny Cleary in Valtteri Filppula, medtem ko je Brian Rafalski prispeval tri asistence. Rdeča krila so v prvi tretjini ostala brez ruskega zvezdnika Pavla Dacjuka, ki si je zlomil kost v desnem zapestju, po prvih zdravniških ocenah pa bo manjkal vsaj štiri tedne. V gostujoči ekipi so zadeli Henrik in Daniel Sedin ter Mikael Samuelsson in Jeff Tambellini. Izkazala sta se tudi oba vratarja: domači Jimmy Howard je zaustavil 35, gostujoči Roberto Luongo pa 40 strelov.

Otočani iz New Yorka so z golom Johna Tavaresa poldruge minute pred iztekom podaljška ugnali Tampo Bay. V rednem delu je za domače zadel P. A. Parenteau, za goste pa Ryan Malone.

Pittsburgh
je brez večjih težav ukanil Tampo Bay, največji zvezdnik domače zasedbe Sidney Crosby pa je dosegel 22. gol v nizu in na večni lestvici ujel Danyja Heatleyja. Poleg Crosbyja, ki je v tej sezoni zbral že 58 točk, od tega 28 golov, kar je najboljši izkupiček v dosedanjem delu lige NHL, so za gostitelje zadeli še Ben Lovejoy, Mark Letestu, Matt Cooke in Pascal Dupuis, za goste pa Stephen Weiss in Bryan McCabe.

Hokejisti iz Chicaga so se na domačem ledu poigrali z Nashvillom. Jack Skille je za zadnje zmagovalce Stanleyjevega pokala dosegel dva gola, po enega Dave Bolland in Bryan Bickell, pri gostih pa je zadel Sergej Kosticin.

NHL
Pittsburgh Penguins : Florida Panthers 5:2

Detroit Red Wings : Vancouver Canucks 5:4 (podaljšek)

Chicago Blackhawks : Nashville Predators 4:1

New York Islanders . Tampa Bay Lightning 2:1 (podaljšek)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.