Šport
16 ogledov

Dragić četrti najboljši v Evropi

goran dragić EPA
Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je v izboru za najboljšega igralca Fibe Europe končal na četrtem mestu za leto 2014. Drugič zaporedoma je slavil Francoz Tony Parker.

Parker je s San Antoniom osvojil četrti naslov v severnoameriški ligi NBA in v glasovanju navijačev in strokovnjakov za malo prehitel Srba Miloša Teodosića. "Zelo sem vesel tega priznanja. To nagrajuje izjemno sezono, ki smo jo imeli s San Antoniom. Drugič zaporedoma sem dobil to nagrado, ki mi je v posebno čast, saj so se zanjo potegovali izvrstni igralci, kot so Dirk Nowitzki in Pau Gasol ter košarkarji iz evrolige," je za spletno stran Fibe Europe povedal Parker, ki je tako kot Nemec Nowitzki, Španec Gasol in Rus Andrej Kirilenko dvakrat slavil v tem izboru.

Dva Francoza v Top 3

Na tretjem mestu je končal Parkerjev rojak in soigralec iz San Antonia Boris Diaw, na četrtem pa Dragić. Takšen vrstni red je bil tudi v samem glasovanju strokovnjakov, medtem ko so navijači največ glasov namenili Srboma Teodosiću (29.191) in Bogdanu Bogdanoviću (29.094), skupno petemu. Dragić je prejel 9678 glasov navijačev, kar je bil tudi četrti dosežek.

Skupno šesti je bil Gasol, sedmi Nowitzki, osmi Španec Sergio Rodriguez, deveti Litovec Jonas Valančiunas, deseti pa Italijan Alessandro Gentile.

Priznanje za najboljšega mladega košarkarja je dobil Hrvat Dario Šarić, Španki Alba Torrens in Angela Salvadores pa sta pobrali priznanji v ženski konkurenci.

lestvica najboljših v evropi fiba dragić | Avtor: Kzs.si Kzs.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.