Šport
15 ogledov

Dragić: "Drugi del mi je vse pokvaril"

Gorana Dragića bomo še velikokrat videli v slovenskem dresu. (Foto: Pixsell) Žurnal24 main
Slovenija je na svetovnem prvenstvu v Turčiji zasedla osmo mesto, prvič pa je bil med glavnimi nosilci igre branilec Goran Dragić.
Glede vloge nimam kaj reči. To je odločitev trenerja. Je pa bilo definitivno malo težje. Celo sezono sem igral na položaju organizatorja igre. Morali smo nekako zakrpati luknje po vseh tistih odpovedih. Večino tekem sem tako moral igrati na 'dvojki' in bilo je kar težko.
Goran Dragić

Štiriidnvajsetletni Gogi je v Turčiji na tekmo dosegal povprečno po 12,7 točke in imel po 3,3 skoka ter 4,1 podaje na tekmo. Razočaran po treh porazih v drugem delu je podal svojo oceno prvenstva. "Tekme v predtekmovanju smo odigrali kakovostno, na visoki ravni, drugi del pa je bil v primerjavi s prvim kot noč in dan. Naša igra ni bila več prepoznavna. Pred začetkom prvenstva bi bil zadovoljen z osmim mestom, ampak glede na to, kako se je položaj obrnil, zdaj nisem. Tudi s svojimi igrami nisem kaj preveč zadovoljen. Nimam časovnega stroja, da bi čas zavrtel nazaj in začel znova. Kar je, je. Lahko pa se iz tega naučim in napak več ne ponavljam. Prvi del je bil fenomenalen, dobro smo se dopolnjevali na igrišču. Drugi del pa je vsaj meni osebno vse pokvaril."

Dragić je imel prvič v reprezentanci tako veliko odgovornost, o svoji vlogi pa pravi: "Glede vloge nimam kaj reči. To je odločitev trenerja. Je pa bilo definitivno malo težje. Celo sezono sem igral na položaju organizatorja igre. Morali smo nekako zakrpati luknje po vseh tistih odpovedih. Večino tekem sem tako moral igrati na 'dvojki' in bilo je kar težko. Čeprav na koncu je to odločitev članov strokovnega vodstva, zaupal sem jim skozi celotno prvenstvo in mislim, da so vse oddelali povsem korektno. Mogoče bi se mi igralci morali zazreti malo vase." Četrtfinalni poraz proti Turčiji je pustil sledi, naši košarkarji tudi v razigravanju od petega do osmega mesta niso bili pravi. "Osebno sem dal od sebe, kolikor sem lahko. Proti Španiji sem igral trideset minut, proti Rusiji me noge niso več držale, Jaka je bil poškodovan ..."

Tekme v predtekmovanju smo odigrali kakovostno, na visoki ravni, drugi del pa je bil v primerjavi s prvim kot noč in dan. Naša igra ni bila več prepoznavna.
Goran Dragić

Že naslednje leto bo v Litvi evropsko prvenstvo, kjer bo imela Slovenija novo priložnost za dober rezultat. "Vsi upamo, da bi se odzvali vsi najboljši. Vsako leto pa kaj pride vmes. KZS dela vse, kar je v njeni moči. V preteklosti smo že bili kompletni, pa so nas presekale poškodbe. Bomo videli, kaj bo naslednje leto. Definitivno pa je zdaj prezgodaj govoriti o tem. Nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi," pravi Dragić, na vprašanje, če je popolna Slovenija v Litvi sposobna poseči po kolajni, pa odgovori: "Definitivno, to smo dokazali že lani na Poljskem. Jure (Zdovc, op. p.) je takrat koristil devet, deset igralcev in smo ves čas držali visok ritem. Če se vsi odzovemo, smo sposobni poseči po kolajni. Kakovost imamo, videli pa bomo, kdo se bo odzval in kdo ne."

Dragić bo v domovini samo v nedeljo, že v ponedeljek pa se vrača v Phoenix in v torek začne s pripravami na novo naporno klubsko sezono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.