Šport
19 ogledov

Dragić: "Gotovo gremo v drugi krog"

"Ko bomo prišli iz skupine naprej, bomo vsi še bolj motivirani in se potrudili t Žurnal24 main
Branilec košarkarske reprezentance in moštva Phoenix Suns Goran Dragić se pred SP v Turčiji zaveda pomena slovenskih navijačev: "Dvignejo nas v kriznih trenutkih, ko nam ne gre."

Kakšno vzdušje vlada v reprezentanci?
Vzdušje je dobro. Res je, da smo nekaj tekem izgubili  v zadnjih trenutkih, a bile so tudi dobre stvari.

Ste morda spregledali ekskluzivno fotogalerijo bratov Gorana in Zorana Dragića v otroških letih? Ni problema, čaka vas tukaj.
V predtekmovanju bo Slovenija igrala tudi z Američani, Brazilci in Hrvati. Vaša ocena?
Američani so prvi favoriti. Igrajo fizično, na hitrost. Imajo eksplozivne košarkarje, ki dobro tečejo. Litovci in Španci so pokazali, da se z njimi da igrati. Brazilci imajo štiri, pet igralcev iz lige NBA, definitivno so takoj za Američani favoriti naše skupine. Potem pa smo tu mi in Hrvati, s katerimi imamo vedno trde boje. Zagotovo moramo priti v drugi krog, potem pa bo vse odvisno od dnevne forme.

Je četrtfinale tudi vaš cilj na tem prvenstvu?
Težko je govoriti o višjih ciljih. Kar imamo, imamo. Ekipa je sestavljena. Neuspeh bi bil, če se ne bi uvrstili iz skupine. Potem pa, kot sem rekel, bo odločala dnevna forma. Kdor bo dal več od sebe, bo zmagal. Ko bomo prišli iz skupine naprej, bomo vsi še bolj motivirani in se potrudili tako v obrambi kot v napadu. Če bomo izgubili tekmo, si ne bomo mogli nič očitati.

V Istanbulu bo veliko slovenskih navijačev. Koliko vam pomenijo?

Ogromno! Oni so naš šesti igralec. Dvignejo nas v kriznih trenutkih, ko nam ne gre. Zagotovo bodo v veliko pomoč.

Vas pride spodbujat tudi dekle?
Ne, izpite ima v tem času. Oče in mami pa bosta zagotovo na tribunah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.