Šport
26 ogledov

Dragić hoče kolajno: Tudi če šele čez deset let

(Francija - Litva) eurobasket finale Gasol Kleiza Bogdanović Dragić Parker Saša Despot
"Goran Dragić! Javi se!" je v nedeljo zvečer odmevalo v Stožicah, ko je Goran Dragić po finalni tekmi na parketu prejel trofejo kot član najboljše peterke turnirja.

To je pred njim uspelo le še Erazmu Lorbku, ki se je med najboljših pet uvrstil na do danes najuspešnejšem evropskem prvenstvu (EP) za Slovenijo, na Poljskem leta 2009.

"V isti sekundi bi to nagrado zamenjal za kolajno. To priznanje ni le moje, temveč od vseh igralcev v ekipi, strokovnega štaba, trenerjev in mojih najbližjih, ki me vseskozi podpirajo," je po slavnostni podelitvi dejal Goran Dragić, igralec s četrtim najvišjim povprečjem EP (15,8 točke), po številu doseženih košev pa tretji strelec EuroBasketa 2013 za Francozom Tonyjem Parkerjem in Hrvatom Bojanom Bogdanovićem.

"Izgubili smo proti najboljšim"

"Zdaj ko so Francozi zmagali v finalu, mi je kar malce odleglo. Zasluženo so postali evropski prvaki, saj so v odločilnih trenutkih stopili skupaj in prikazali najboljšo igro. Izgubili smo torej proti najboljšim. Dobro smo se borili z njimi, vendar v zaključku tekme popustili," je dodal Dragić, ki je s priznanjem v rokah spet užival ob bučni podpori gledalcev v Stožicah.

"Niso skandirali le meni, temveč celotni slovenski reprezentanci. Vsak od nas nekaj dela v življenju. Jaz igram košarko in prija mi, če ljudje cenijo moj trud in navijajo zame," pravi 27-letni organizator igre Phoenix Suns. Kot pravi športnik je čestital najkoristnejšemu igralcu prvenstva Parkerju, s katerim sta na parketu izmenjala kar nekaj besed.

Parker potrebuje sobo, ne vitrino

"V šali sem ga vprašal, kam bo dal vsa ta priznanja. Odgovoril mi je, da ima zanje posebno sobo, ne le vitrino. To zlato kolajno mu privoščim od srca, saj je nanjo čakal celih 13 let. Vem, kako je, če si neko stvar tako močno želiš. Tudi jaz, priznam, hočem to kolajno, in ni pomembno, ali naslednje leto ali čez deset let. Samo da jo osvojim," je poudaril Dragić.

"Za nami sta dolga dva meseca. To je bilo najdaljše EP, odkar igram v reprezentanci. Mislim, da smo ustvarili eno lepo zgodbo. Kemija v ekipi je bila res dobra; imamo reprezentanco, ki je mešanica izkušenj in mladosti, tako da se nam za prihodnost slovenske košarke ni treba bati," je pristavil s 4,5 podajami na tekmo tretji podajalec EuroBasketa.

Noče niti slišati o slovesu Nachbarja

"Boštjanu Nachbarju sem rekel, da nočem niti slišati, da bo reprezentančne čevlje obesil na klin. Ko bom končal sezono v ZDA, mu bom vsak dan poslal sporočilo: 'Se vidimo na pripravah!' In (Jaki) Lakoviču tudi. Res komaj čakam na naslednjo reprezentančno akcijo."

Starejši od obeh bratov se že v petek odpravlja v ZDA, kjer se bo kmalu začela nova sezona v Ligi NBA. "Zdi se mi, da se je sezona v NBA ravnokar končala, pa je pred vrati že nova. Takšno je pač življenje športnika," je še dejal.

Komentarjev 1
  • ennanova 10:09 23.september 2013.

    Matjaž Smodiš; Pogled skozi KOŠ V knjižnici Otona Župančiča je Esad Babačić vodil zanimiv pogovor z Matjažem Smodišem, enim najboljših slovenskih košarkašev in nekdanjim reprezentantom. …http://za-misli.si/subkultura/1188-matjaz-smodis-pogled-skozi-kos