Šport
34 ogledov

Dragić se je opravičil Phoenix Suns

Goran in Zoran Dragić Profimedias
Goran Dragić se je v obširnem intervjuju za spletni portal Bleacher Report opravičil nekdanjim soigralcem in razkril, da pričakuje drugega otroka.

Slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić je februarja Phoenix zamenjal za Miami. Odhod je v pisarni sonc povzročil pravi vihar, saj je Dragić vodstvu Phoenixa sporočil, da si želi odhoda, najraje v Miami, New York ali Los Angeles. Phoenix ga je skupaj z bratom Zoranom poslal na Florido, kasneje pa je slovenski kapetan imel marsikaj za povedati.

"V dneh pred menjavo je bilo težko, saj sem jo zahteval, ne veš pa, kaj bo storila ekipa. Bil je nelagoden položaj, ker sem moral na treninge, videl sem soigralce, ki vedo, da sem zahteval menjavo," je za Bleacher Report začel Dragić.

"Če zdaj pomislim nazaj na to, kaj sem rekel o Suns pred menjavo - da jim ne zaupam več, da se ne počutim dobro -, potem mi je žal, ker je izpadlo grobo. Nisem mislil tako, toda zgodilo se je, ne morem nazaj in to spremeniti. Le rekel sem, kar sem mislil. Sem iskren fant, nikoli nisem rekel nič slabega o tej organizaciji. Vedno so bili dobri do mene - bili so mi kot družina. Hkrati pa sem menil, da položaj zame ni več dober, zato je izpadlo tako," je dodal Dragić v dolgem intervjuju, v katerem je razložil položaj s Phoenixom.

Dragić je razkril tudi, da se je opravičil lastniku kluba iz Arizone Robertu Sarverju. "Imela sva dober pogovor. Vedno je bil tam zame in mojo družino. Vedel je, da ne bom podpisal nove pogodbe, zato sem želel storiti nekaj pred iztekom roka. Res sem hvaležen, da mi je ugodil."

Miami prava izbira za prihodnost

Nato je nekaj besed namenil še Miamiju: "Moja prva želja je bil Miami, ki si mi je, to sem izvedel kasneje, želel pred leti, ko sem bil v Houstonu. Ponuja vse - dober trg, igralce, zmagovalno mentaliteto. Zmeraj si želijo, da jim gre dobro, zato mislim, da je to prava izbira zame. Pritiskal sem, nisem vedel, ali me bodo sonca poslala tja. Bil sem v težkem položaju, toda stvari so se dobro izšle."

Razložil je tudi, kako je bilo na prvem sestanku s predsednikom Patom Rileyjem. V njegovi pisarni je ob vseh lepih besedah in načrtih dobil mravljince, navdušen pa je tudi nad odnosom prvega zvezdnika ekipe Dwyana Wada, s katerim je hitro našel skupne točke. Za konec je spregovoril še o zasebnem življenju.

Pričakuje drugega otroka

"Pogrešam ženo Majo, ki je še vedno v Phoenixu in pakira. Ve, da je to moje delo. Pogrešam tudi enoletnega sina Matea, še enega sina pričakujem letos poleti. Enako je z Zokijem, pričakuje prvega sina. Njegova žena je v Evropi in kmalu pride v ZDA. Do konca sezone bom živel v hotelu, potem pa bomo videli. Želim si biti osredotočen na pomoč ekipi, da pridemo čim dlje. Na koncu sezone bom razmislil. Res si želim ostati v Miamiju, ker mi je res všeč, toda nikoli ne veš. Bom brez pogodbe, moral bom raziskati možnosti," je zaključil starejši od bratov Dragić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.