Šport
37 ogledov

Dragšič bo vodil Zlato lisico

Mitja Dragsic nasmejan Žurnal24 main
Nekdanji vrhunski alpski smučar Mitja Dragšič je iz rok dolgoletnega vodje tekmovanja za Zlato lisico na Pohorju Gorazda Bedrača prevzel naloge v povezavi s tekmovanjem.

Ko je pred lanskim tekmovanjem za Zlato lisico dolgoletni uspešni vodja tekmovanja Gorazd Bedrač dejal, da izpelje le še lansko tekmovanje, nato pa se bo umaknil s položaja, je bila lisica brez vodstva, a le za nekaj dni. Bedrač je javnost zatem namreč hitro pomiril, da je prepričan, da bo tekmovanje dobilo dostojnega in sposobnega naslednika.

Čez nekaj tednov so za novega vodjo tekmovanja imenovali nekdanjega vrhunskega alpskega smučarja Mitjo Dragšiča, za prihodnost Zlate lisice pa se tako vsem ljubiteljem tega športa ne gre bati. "Zelo sem počaščen, da so mi ponudili funkcijo vodje tekmovanja, ki sem jo z veseljem sprejel," je po današnji snežni kontroli v Mariboru dejal 36-letni Štajerec, ki so ga v športni karieri ustavile predvsem poškodbe.

Dragšič je bil po številnih operacijah kolena, v šestih letih je moral kar šestkrat pod nož, svojo tekmovalno kariero primoran prekiniti leta 2011. Med leti 2002 in 2008 se je osemkrat uvrstil med najboljšo deseterico svetovnega pokala, v Flachauu 2004 in Bormiu 2008 je bil tik pod odrom za zmagovalce. Osmo mesto je njegov najboljši dosežek na svetovnem prvenstvu v Bormiu 2005, nastopil je tudi na zimskih olimpijskih igrah v Salt Lake Cityju 2002 in Vancouvru 2010.

Po športni karieri se je posvetil družini, ostal pa je v alpskem smučanju, kjer zdaj pri smučarskem klubu Branik opravlja vlogo trenerja starejših in mlajših dečkov, zdaj pa še vodje tekmovanja. "Vem in zavedam se, da se moram pri svojem novem delu ogromno naučiti. To je le nekaj drugega, kot biti tekmovalec ali trener. Ogromno je nekih tehničnih vprašanj in iskanja odgovorov nanje. Tukaj iščem znanje, črpam to znanje od izkušenejših, verjamem, da je to prava pot," je dejal Dragšič, ki je v teh dneh povsem zaseden z Zlato lisico.

Zdaj ga čaka predvsem veliko organizacijskega dela, a mu bogate športne izkušnje ob tem nedvomno pomagajo. "Dela je veliko, tudi Gorazd Bedrač je še zraven, mi pomaga, mi je v podporo. Skupaj sodelujemo tako z zasneževalci in drugimi, odgovornimi za progo, tu ni samo en človek, od katerega bi bilo vse odvisno, tu se dela ekipno in jaz mislim, da to prinaša tem tekmam v Mariboru kakovost," je ob robu zasnežene smučine pod Pohorjem dejal Dragšič.

"V naših sredinah imamo perspektivne smučarje, so prisotni, je pa res, da jih črpamo iz precej manjšega bazena tekmovalcev in talentov kot pred leti. To sicer ni težava, če so tisti smučarji, ki jih imaš, pravi. Problem je, ker imaš enega ali dva, iz katerih moraš nekaj narediti, to pa zmeraj prinaša tveganje. A osnovne smernice se kažejo, zdaj čaka nas in starše, vse odgovorne v klubu in na zvezi, da otrokom postavimo smernice, da jih lahko peljemo do svetovnega vrha," je še povedal Dragšič, ki se bo za promocijo Zlate lisice v okviru tekmovanja lisičkinih talentov v teh dneh meril z mladimi smučarji tudi med količki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.