Šport
4631 ogledov

Srce parajoči prizori prve favoritke. "Ne, ne, samo tega ne," je hlipala

Vicente Profimedia
Španska atletinja je dvoransko svetovno prvenstvo končala v solzah in na nosilih.

Žalostni prizori so zaznamovali tekmovanje v ženskem pentatlonu na atletskem dvoranskem SP v Glasgowu. Pri tretjem poskusu tekmovanja v skoku v višino se je namreč huje poškodovala glavna favoritka za zlato odličje Maria Vicente.

Vicente je tekmovanje začela z najhitrejšim časom v teku na 60 metrov z ovirami in si tako pripravila dobro izhodiše za nadaljevanje. V drugi disciplini je uspešno preskočila 167 in 170 cm, preden jo je na višini 173 doletela katastrofa.

Med zaletom je utrpela poškodbo leve noge in prestresena obsedela na blazini. Takoj je bilo jasno, da poškodba ni nedolžna, saj je začela atletinja neutolažljivo jokati.

Vicente | Avtor: Profimedia Profimedia
Vicente | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ne že spet. Ne, ne, samo tega ne," je tožila v solzah, preden so jo ob bučnem aplavzu občinstva iz dvorane odpeljali na nosilih.

Kasneje se je na invalidskem vozičku udeležila novinarske konference, na kateri je delila slabe novice. Kot so pokazale preiskave, je v celoti pretrgala Ahilovo tetivo. Po oceni zdravnika španske atletske reprezentance je z vidika samega operativnega posega popolno pretrganje ugodnejše od delnega.

Vicente s tem ni ostala samo brez možnosti za medaljo v Glasgowu, temveč je po vodi splaval tudi njen nastop na olimpijskih igrah v Parizu.

Vicente se bo vrnila v Barcelono, kjer jo čaka operacija. Poseg bo opravil isti zdravnik, ki jo je zdravil že ob predlanski poškodbi stegenske mišice.

"Takrat sem zelo uspešno okrevala, zato mu 100-odstotno zaupam. Vračam se v Barcelono na operacijo, nato takoj začnem z rehabilitacijo. Zavedam se, da bo okrevanje še težje kot zadnjič, vendar se bom tega lotila s pozitivnim odnosom in veliko energije. Zagotovim vam lahko, da se bom vrnila. Upam, da še močnejša," je pod vtisom močnih čustev še dejala španska atletinja.

Vicente | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 19:00 02.marec 2024.

    Smola, smola, smola...🙏