Šport
19 ogledov

Drama z Heninovo Clijstersovi

polfinale Miami WTA 2010 Kim Clijsters
1/10
Žurnal24 main
Finalistki turnirja v Miamiju sta Američanka Venus Williams in Belgijka Kim Clijsters. Slednja je v dramatičnem dvoboju po podaljšani igri tretjega niza premagala rojakinjo Justine Henin.
Finale bo odločil servis. Znova bom morala igrati zelo agresivno.
Kim Clijsters

Kim Clijsters je dobila dramatični belgijski polfinalni dvoboj turnirja v Miamiju, potem ko je Justine Henin premagala s 6:2, 6:7 in 7:6. Za svoj 37. naslov pa bo v sobotnem finalu zaigrala proti Američanki Venus Williams, ki v prvem polfinalu ni imela večjih težav s Francozinjo Marion Bartoli (6:3, 6:4).

Tako kot v četrtfinalu je Heninova slabo začela oziroma je Clijstersova prvi niz odigrala z odliko. Slednja je s 3:0 povedla tudi v drugem, nakar je povratnica zaigrala mnogo bolje in izsilila tretji niz. Ne ena ne druga nista dominirali pri servisu. Ko je Clijstersova prvič servirala za zmago, je naredila dvojno napako. Podaljšano igro je bolje začela Heninova (2:0), a nato je Kim povedla 6:3. Justine se ni predala in je izenačila na 6:6. Nato je Clijstersova dobila točko s skrajšano žogico in še eno za zmago s forehandom.

"To je bil odličen dvoboj, a Kim je zadela več ključnih udarcev. Bila je bolj agresivna in je znala izkoristiti priložnosti. To je naredilo razliko," je razloge za svoj poraz opisala Heninova. Clijstersova je dejala, da je šlo za dvoboj, podoben tistemu iz Brisbana januarja. "Zmaga je dobra, a zdaj se osredotočam že na sobotni finale. Proslavljanja danes ne bo, saj se turnir še ni končal."

Četrtek je dal v Miamiju še preostala dva polfinalista v moški konkurenci. Čeh Tomaš Berdych je po zaostanku premagal Španca Fernanda Verdasca 4:6, 7:6 in 6:4. V polfinalu ga čaka dvoboj s Švedom Robinom Sjöderlingom, ki ni imel nobenih težav z Rusom Mihaelom Južnim (6:1, 6:4). V drugem polfinalu se bosta udarila Američan Andy Roddick in Španec Rafael Nadal.

WTA, Miami, polfinale:

Venus Williams (ZDA/3) : Marion Bartoli (Fra/13) 6:3, 6:4
Kim Clijsters (Bel/14) : Justine Henin (Bel) 6:2, 6:7, 7:6

ATP, Miami, četrtfinale:

Tomas Berdych (Češ/16) : Fernando Verdasco (Špa/10) 4:6, 7:6, 6:4
Robin Sjöderling (Šve/5) : Mihail Južni (Rus/13) 6:1, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.