Šport
66 ogledov

Drevova se je znebila pritiska

Ana Drev EPA
Ana Drev je na veleslalomu za svetovni pokal v Flachauu osvojila drugo mesto za Viktorio Rebensburg in s tem postala 22. Slovenka z uvrstitvijo na oder za zmagovalke v svetovnem pokalu.

V Flachauu se je Drevova kljub slabšim pogojem, slabši vidljivosti in sneženju v drugi vožnji, uspešno zoperstavila vsem pastem in zdržala velik pritisk, ki jo je čakal po vodstvi v prvi vožnji.

"S tem drugim mestom lahko rečem, da je zdaj zame precej manj pritiska za prihodnje tekme, ker ko narediš tako dober rezultat, si lahko bolj samozavesten. Pred drugo vožnjo sem si le dejala, ostani mirna, misli na to, kako boš vozila in na koncu se je izšlo za stopničke. Moramo si priznati Viktoria je bila tisti dan res nepremagljiva, sama pa ob sneženju nisem želela tvegati, da bi me spet kje odneslo s proge," se je tekme v Lienzu spomnila Drevova, kjer je po prvi vožnji prav tako vodila, nato pa v drugi naredila napako in ostala brez uvrstitve.

Šmarčanka je bila ob prihodu v cilj zelo dobre volje. Na 123. startu v svetovnem pokalu, po več kot štirinajstih letih smučanja na najvišji ravni, svoj debi je imela 27. oktobra 2001 na veleslalomu v Söldnu, je doživela krstne stopničke.

V pričakovanju Zlate lisice

Naslednje tekme v tehničnih disciplinah dekleta čakajo v Mariboru, ki bo tekmi za zlato lisico, veleslalom in slalom, gostil čez dva tedna.

"Mislim, da bo protokol pred domačo tekmo podoben kot vso sezono, ko je vse dobro potekalo. Zelo sem vesela, da bomo lahko trenirali v Mariboru, to je vedno dobrodošlo, da se seznaniš s progo, na kateri tekmuješ, potem pa za zadnji teden pred tekmo še ne vem, kje bomo trenirali," je dejala Drevova.

Proga na Zlati lisici smučarki, ki tekmuje le v veleslalomu, čeprav trenira tudi slalom in superveleslalom, sicer ne ustreza. "Proga v Mariboru je zelo položna, meni pa bolj odgovarjajo strme proge, ampak kot sem dejala, sem zelo dobro pripravljena in če lahko kdaj naredim dober rezultat, je to letos," je pred mariborsko tekmo, ki bo na sporedu 30. in 31. januarja, dejala Drevova.

Drevova je na šestnajstih startih v Mariboru doslej vpisala dve uvrstitvi v prvo trideseterico, najboljša 22. je bila na veleslalomu za zlato lisico leta 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.