Šport
24 ogledov

Drogba in Robben kmalu nared

Drogbaja so po poškodbi roke že odpisali, a se nogometaš ne da in bo zaigral že Žurnal24 main
Ključni nogometaš reprezentance Slonokoščene obale Didier Drogba je po poškodbi roke začel trenirati. Na kapetana ekipe bodo lahko računali že na uvodni tekmi proti Portugalski.

Didierja Drogbaja so po poškodbi roke pred dnevi mnogi že odpisali za bližnje svetovno prvenstvo. Poškodoval se je na pripravljalni tekmi z Japonsko v Švici, ko se je zaletel z igralcem nasprotnega moštva. V Švici so ga nemudoma operirali, zdaj pa se že pripravlja na prve preizkušnje na svetovnem prvenstvu. Napadalec Chelseaja ima desno roko v posebni plastični zaščiti.

Nogometaše Slonokoščene obale prva tekma na SP čaka 15. junija. "Če bi igrali danes ali jutri, ne bi mogel igrati. Glede na to, da je do tekme še nekaj časa, pa bo bržkone lahko igral," je napovedal selektor te afriške države Šved Sven-Goran Erikssson.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Robben v celoti okreval po poškodbi
Nizozemski reprezentančni napadalec Arjen Robben, ki je zaradi poškodovane stegenske mišice ostal doma in se ni pridružil moštvu, se bo po napovedih danes odpravil proti Južnoafriški republiki, kjer bo pomagal izbrani vrsti na svetovnem prvenstvu v nogometu. Robben se za hitro okrevanje lahko zahvali fizioterapevtu Dicku van Toornu, ki mu je pomagal pri terapiji. Fizioterapevt je prepričan, da je priljubljeni nogometaš münchenskega Bayerna pripravljen za največje napore na nogometnih igriščih. Poškodba se je v celoti zacelila, zato lahko igra, je dejal za petkovo izdajo dnevnika De Telegraaf. Pred odhodom ga čaka le še zadnji pregled pri zdravniku, ki bo glede na spodbuden potek fizioterapije prižgal zeleno luč napadalcu za nastop na SP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.