Šport
3 ogledov

Druga etapa Fellineju, Polanc sedmi

Jan Polanc Dirka po Sloveniji Anže Petkovšek
Italijan Fabio Felline je zmagovalec druge etape kolesarske dirke Po Sloveniji od Kočevja do Višnje Gore (168,5 km). Kolesar ekipe Androni je imel v izenačenem sprintu več moči od Avstralca Wesleyja Sulzbergerja, tretje mesto pa je zasedel Kolumbijec Darwin Apatuma. Felline je tudi prevzel skupno vodstvo.

Od kolesarjev slovenskih ekip se je najbolj izkazal Hrvat v dresu Adrie Mobila Rado Rogina, ki je bil peti, od Slovencev pa je bil spet najboljši Jan Polanc, zasedel je sedmo mesto. Tadej Valjavec je bil osmi, Jure Golčer deveti, Tomaž Nose pa deseti. Vsi slovenski aduti tako še vedno ostajajo v igri za skupno zmago, za to pa bodo morali imeti močne noge predvsem v soboto, ko bo na sporedu kraljevska etapa s ciljem na Vršiču.

Etapa je bila sicer zelo razgibana, saj je vsebovala tudi tri kategorizirane vzpone, ki so naredili selekcijo. Večji del 168,8 kilometra dolge preizkušnje sta bežala Kolumbijec Dalivier Ospina in Italijan Antonio Parrinello, a ju je glavnina ujela dobrih 40 kilometrov pred ciljem. Potem ko je karavano proti cilju vlekla ekipa Adrie Mobila, pa je z napadom poskusil eden izmed glavnih favoritov dirke Nemec Patrik Sinkewitz, ki je dobil gorski cilj na Vrhu in imel na spustu že približno 20 sekund prednosti, a je nato padel in ostal brez etapne zmage.

"Etapa je bila težja, kot si je marsikdo mislil. Poleg zahtevne konfiguracije je bil še prvi letošnji vroč dan, tako da nam res ni bilo lahko. Sam sem zadovoljen z doseženim, saj sem zadržal nekaj prednosti pred favoriti. Tudi po zaslugi sreče, saj bi Sinkewitz najbrž zmagal, če ne bi padel. V zasledovalni skupini ni bilo prave složnosti, zato si je Nemec tudi lahko priboril prednost. Po padcu pa mu bo zdaj precej težje," je o etapi dejal najboljši Slovenec v etapi in skupni razvrstitvi Polanc (tudi novi lastnik bele majice najboljšega mladega kolesarja na dirki), ki v kraljevski etapi namerava držati stik z najboljšimi, kar mu bi lahko prineslo velik uspeh: "Če pa se bom dobro počutil, pa bom mogoče tudi napadel."

Start tretje etape bo v Škofji Loki, nato pa bodo morali kolesarji pred Vršičem premagati še dva zahtevna vzpona na Sorico in Livške ravne.

Dirka po Sloveniji, druga etapa, rezultati:

1. Fabio Fellini (Ita/Androni) 4:22:52
2. Wesley Sulzberger (Avs/Orica Green Edge)
3. Darvin Apatuma (Kol/Colombia)
4. Enrico Barbin (Ita/Bardiani)
5. Rado Rogina (Hrv/Adria Mobil)
6. Artur Vonoverberghe (Bel/Topsport Vlanderen)
7. Jan Polanc (Slo/Radenska)
8. Tadej Valjavec (Slo/Sava Kranj)
9. Jure Golčer (Slo/Tirol)
10. Tomaž Nose (Slo/Adria Mobil) isti čas
...
12. Matej Mohorič (Slo/Sava Kranj) + 0:04 
13. Patrik Sinkewitz (Nem/Meridiana Kamen) isti čas
21. Primož Roglič (Slo/Adria Mobil) 1:18
25. Svein Tuft (Kan/Orica Green Edge) 3:04
34. Kristjan Fajt (Slo/Adria Mobil) 3:59
...

Skupni vrstni red:

1. Fabio Fellini (Ita/Androni) 4:33:10
2. Artur Vonoverberghe (Bel/Topsport Vlanderen) + 0:15
3. Jan Polanc (Slo/Radenska) 0:17
4. Enrico Barbin (Ita/Bardiani) 0:18
5. Jure Golčer (Slo/Tirol) 0:28
6. Tadej Valjavec (Slo/Sava Kranj) isti čas
7. Patrik Sinkewitz (Nem/Meridiana Kamen) 0:29
8. Wesley Sulzberger (Avs/Orica Green Edge)      
9. Sebastian Langeveld (Niz/Orica green edge) isti čas
10. Tomaž Nose (Slo/Adria Mobil) 0:33
...
20. Matej Mohorič (Slo/Sava Kranj) 1:12
34. Kristjan Fajt (Slo/Adria Mobil) 4:31
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.