Šport
33 ogledov

Druga nova moč Jesenic: Cavosie

Slika je še iz leta 2001, ko je Cavosie nastopal za ameriško reprezentanco U20. Žurnal24 main
Potem ko so pred dnevi na Jesenicah objavili ime glavnega trenerja moštva (Heikki Mälkiä), je v javnost v sredo prišla novica, da je gorenjsko moštvo okrepil 28-letni Američan Marc Cavosie.

Medtem ko je jedro domačih igralcev HK Acroni Jesenice, ki je v torek že začelo s treningi, že znano, se jim bodo v prihodnjih dneh pridružili še tuji hokejisti, ki bodo v sezoni 2010/2011 nosili dres slovenskih prvakov. Eden izmed tujih hokejistov, ki bodo z ekipo Acroni Jesenic naskakovali končnico v ligi EBEL in nov naslov državnih prvakov, bo 28-letni Američan Marc Cavosie, so sporočili na uradni spletni strani jeseniškega kluba.

183 centimetrov visok in 89 kilogramov težek center iz Albanyja (leta 2000 je bil na draftu 99. izbor Minnesote) je večino svoje profesionalne kariere igral v domovini, kjer je v ligi AHL zbral 361 tekem (40 zadetkov, 101 podaja), 79 jih je dodal v ligi ECHL (21 golov in 44 podaj), z Evropo pa se je spoznal v sezoni 2006/2007, kjer je v Allsvenskan ligi za ekipo Rögle zbral 27 nastopov. Cavosie se bo novim soigralcem pridružil ob začetku priprav na ledu.

Že pred dnevi so na Jesenicah "okronali" novega trenerja Heikkija Mälkiä.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.