Šport
7 ogledov

Drugi domači poraz Olimpije v dveh dneh

Aleš Mušič Telemach Olimpija Vienna Capitals
1/12
Simon Maljevac
Hokejisti ljubljanske Olimpije so še drugič v dveh dneh igrali pred domačim občinstvom in tudi drugič izgubili, tokrat boljši Gradec.

Včeraj je hokejiste Telemach Olimpije pokopala slaba prva tretjina in ostali so brez novih točk. Popravni izpit se jim je ponujal že danes, ko jim je nasproti stal sedmouvrščeni Graz 99-ers. Zmaji so se tako kot včeraj tudi danes prebudili prepozno in bili kaznovani s porazom z 1:2.

Zeleni tudi nocoj srečanja niso začeli po načrtih, saj so se že v prvi tretjini po številnih netočnih strelih znova znaši v zaostanku. Zadetek je bil delo Manuela Ganahla, ki je ob igralcu manj izkoristil prestrežen plošček na sredini ledu in po hitri akciji matiral vratarja Jerryja Kuhna. Ljubljančanom tudi druga tretjina ni prinesla veliko veselja. Slaba igra z igralcem več in nov pak v mreži Kuhna sta jih po 40 minutah pahnila v zaostanek z 0:2.

Nekaj upanja jim je sedem minut pred koncem vlil zadetek Andreja Hebarja, ki je izkoristil podajo Mihe Verliča. Malo za tem je zadetek dosegel Nicholas Ross, a je bil ta zaradi oviranja vratarja razveljavljen, tako da Olimpija ostaja pri 12 točkah. Ob zmagi Innsbrucka to pomeni, da so znova nekoliko povišali zaostanek za predzadnjim mestom, ki sedaj znaša šest točk. 

Prvo mesto na lestvici lige EBEL sicer še naprej drži Salzburg, ki je obrdžal prednost štiirh točk pred Beljakom in Dunajem, čeprav so imeli danes prost dan.

Liga EBEL, izidi:

Telemach Olimpija : Graz 99ers 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Hebar (53); Ganahl (14), Labelle (25)

Innsbruck : Dornbirn 7:4 (1:0, 2:3, 4:1)
Znojmo : Celovec 6:4 (0:0, 2:1, 4:3)
Linz : Sapa Fehervar 7:3 (1:1, 3:1, 3:1)
Beljak : Bolzano 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.