Šport
13 ogledov

Drugič Herbst, Slovenci razočarali

Valenčiču je nagajala bolezen, a je bil kljub temu 24. (Foto: Fotosi) Žurnal24 main
Zmagovalec drugega slaloma sezone v Alta Badii je Avstrijec Reinfried Herbst. Drugi je bil Švicar Silvan Zurbriggen, tretji pa vodilni po prvi vožnji Avstrijec Manfred Pranger. Mitja Valenčič je bil 24.

Reinfried Herbst je po Leviju zmagal še na drugem slalomu sezone v Alta Badii. To je že sedma zmaga Avstrijca v karieri in 85. za Avstrijo v slalomih. Hkrati je prvi Avstrijec po letu 1997 in Christianu Mayerju, ki je slavil zmago na tem italijanskem prizorišču. Za Herbstom, ki je po prvi vožnji zasedal drugo mesto, se je na drugo s četrtega prebil Silvan Zurbriggen. Švicar je nazadnje na stopničkah v slalomu stal leta 2004. Uspeh naših severnih sosedov je s tretjim mestom dopolnil vodilni po prvi vožnji Manfred Pranger. Tretji po prvi vožnji, še en Avstrijec Benjamin Raich, je v drugo naredil napako in odstopil. Edini Slovenec v finalu Mitja Valenčič, ki se je boril tako s težko progo kot visoko vročino, je v drugo napredoval za tri mesta in bil na koncu 24.

Drugim Slovencem tehnično zahtevna prva proga, ki jo je zakoličil oče hrvaškega šampiona Ivice Kostelića Ante, ni bila pisana na kožo. Povratnik po poškodbi Bernard Vajdič je svojo prvo tekmo najvišjega ranga po operaciji ukleščenega živca na hrbtu končal na 44. mestu z zaostankom 3,75 sekunde, veliko težav na progi je imel Mitja Dragšič (46., +4,23). Tudi drugi slalom sezone bo tako končal brez točk, tekmovalcu pa grozi izpad iz elitne trideseterice. Po enaki poti je šel Matic Skube (+2,96) ter ostal brez uvrstitve. Na progo je sicer šel s najvišjo startno številko 64, na koncu pa s 36. mestom prehitel oba bolj izkušena sotekmovalca.

Gotovo smo pričakovali več, kot smo dosegli včeraj in danes.
Urban Planinšek
"Gotovo smo pričakovali več, kot smo dosegli včeraj in danes. Za Valenčiča je bila danes kar zahtevna tekma po bolezni, ki jo imel, v spodnjem delu druge vožnje se je videlo, da je kar nekaj izgubil na moči. Za ostale pa: Skube je solidno odpeljal zgornji del, bil zelo dobro na poti, nato pa je popustil in mu je malo zmanjkalo. Za Vajdiča je bil njegov prvi nastop po poškodbi. Ima še premalo treninga v nogah za tekmo. Do naslednje tekme v Zagrebu sta dva tedna in bi moral biti že kar dobro v formi. Dragšič pa trenutno ni v takšni formi, da bi lahko posegel višje, kot je. Upajmo, da bo do Zagreba naredil preskok," je po tekmi povedal vodja moške smučarske reprezentance Urban Planinšek.

"Bolezen je pustila nekaj posledic, saj sem čutil utrujenost, ampak ni izgovor za slabšo vožnjo, virozo sem že prebolel. Pred tekmo sem pričakoval mnogo več, kot sem na koncu iztržil, smučka mi ni stekla tako, kot bi si sam želel. Nisem uspel ustvariti nobenega tempa, naredil sem tudi nekaj napak, zato v celoti gledano nisem zadovoljen. Kljub temu pa lahko povem, da osvojenih par točk vseeno nekaj pomeni in mogoče prav pridejo ob koncu sezone," je povedal najboljši Slovenec v Alta Badii Valenčič.

Alta Badia, slalom (M):

1. R. Herbst (Avt) 1:49.31
2. S. Zurbriggen (Švi) +0,08
3. M. Pranger (Avt) +0,17
4. M. Moelgg (Ita) +0,50
5. M. Janyk (Kan) +0,67
24. M. Valenčič (Slo) +3,21
Brez finala:
34. M. Skube (Slo), 42. B. Vajdič (Slo), 44. M. Dragšič (Slo)

Skupni seštevek v svetovnem pokalu, skupno (po 14 tekmah od 34):

1. B. Raich (Avt) 565 točk
2. C. Janka (Švi) 553
3. A. Lund Svindal (Nor) 443
45. A. Gorza (Slo) 66
67. A. Šporn (Slo) 36
72. M. Valenčič (Slo) 27
79. R. Perko (Slo) 19
79. A. Križaj (Slo) 19
94. A. Jerman (Slo) 13
102. J. Jazbec (Slo) 10
124. G. Markič (Slo) 2


Skupni seštevek v slalomu (po dveh tekmah):

1. R. Herbst (Avt) 200
2. S. Zurbriggen (Švi) 102
3. M. Pranger (Avt) 89
18. M.Valenčič (Slo) 27

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.