Šport
40 ogledov

Država ga je bogato nagradila

Cheick Salllah Cisse EPA
Slonokoščena obala je bogato nagradila uspehe svojih športnikov na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru.

Skupno je 12 športnikom, njihovim trenerjem in drugim, ki so skrbeli za njihovo pripravljenost, razdelila kar 580.000 evrov, glavni del pogače sta dobila dobitnika kolajn, oba sta tekmovala v taekwondoju.

Cheick Salllah Cisse je državi priboril prvo zlato kolajno nasploh, najboljši je bil v kategoriji nad 80 kilogramov. To mu je v domovini zagotovilo novo hišo in dodatno denarno nagrado v višini 75.000 evrov. V novem domu bo živela tudi Ruth Gbagbi, ki je osvojila bron, postala pa prva ženska iz te države z olimpijskim odličjem. Poleg hiše je dobila tudi 45.000 evrov gotovine.

Pred Riom je imela Slonokoščena obala le eno olimpijsko kolajno, leta 1984 v Los Angelesu je srebro v teku na 400 metrov osvojil Gabriel Tiacoh. A v afriški državi, v kateri športniki nimajo dobrih razmer za treninge, očitno cenijo tudi druge dobre uvrstitve, ne samo kolajne. Tako je s 30.000 evri nagradila Marie-Josee Ta Lou, ki je v obeh atletskih sprinterskih disciplinah osvojila četrto mesto, 15.000 evrov pa je pripadlo Benu Maiteju, šestouvrščenemu iz teka na 100 metrov.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.