Šport
6 ogledov

Državni rekord Krevsa premalo za finale

krevs rudolf Saša Despot
Slovenski atlet Mitja Krevs je na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Sopotu v kvalifikacijah teka na 1.500 metrov izboljšal svoj državni rekord.

Razdaljo je Mitja Krevs pretekel v času 3:43,22, a vseeno ostal brez finala. V svoji skupini je bil sedmi. Danes ob 18.05 bo na sporedu prvenstva prvi krog na 60 metrov z ovirami z Marino Tomič, ob 19.35 pa bo na 1.500 metrov tekla Maruša Mišmaš.

Na programu bosta tudi dve končni odločitvi, ob 20.05 v suvanju krogle za atlete, ob 20.10 pa se bo začel tek na 800 metrov, kar bo zadnja tekma peterobojk. Tina Šutej, ki ima med slovensko četverico največ možnosti za viden izid, bo v skoku s palico nastopila v finalu v nedeljo ob 15. uri.

Krevs je kot prvi slovenski predstavnik nastopil na 15. atletskem dvoranskem svetovnem prvenstvu, ki se je začelo v poljskem Sopotu, in v teku na 1500 m izboljšal svoj slovenski rekord (3:43,22). Bil je sedmi v drugi od treh kvalifikacijskih skupin in se s skupno 14. časom ni uvrstil v finale najboljše deveterice. Krevs bi moral za uvrstitev v finale teči 3:39,31 ali zasesti eno od prvih dveh mest v skupini, v kateri pa je imel sedmi prijavljeni izid. Z državnim rekordom je izpolnil zastavljeni cilj.

"Dobra popotnica za poletno sezono"

"To je lep zaključek dvoranske sezone, saj sem državni rekord dosegel na največji dvoranski tekmi zime in z dobrimi občutki končujem sezono. Fantje v moji skupini so videli, da je prva skupina taktizirala in so tekli zelo hitro. Tako sem končno imel srečo, da sem bil v skupini, v kateri se ni taktiziralo, in zato sem lahko zadovoljen z doseženim časom," je dejal Krevs.

"S tekmeci se nisem obremenjeval, ker sem vedel, da so zelo močni in da jim bom težko konkuriral. Pa sem bil večji del v skupini in se je razlika nabrala šele povsem v zaključku. Čeprav sem imel slab začetek sezone, pa se je izkazalo, da je bila vadba dobra in da sem največ naredil na največji tekmi. To bo dobra popotnica za poletno sezono, v kateri bo v ospredju evropsko prvenstvo v Zürichu in bodo vse priprave usmerjene v to tekmo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.