Šport
61 ogledov

Državni rekord z grenkim priokusom

Tjaša Oder EP v plavanju EPA
Na EP v plavanju je na 1500 metrov prosto slovenska plavalka Tjaša Oder zasedla četrto mesto z novim državnim rekordom 16:08,67.

V finalu je nastopila tudi Gaja Natlačen in s 16:26,08 končala na osmem mestu. Zmagala je Madžarka Boglarka Kapas (15:50,22). Srebro je osvojila Španka Garcia Mireia Belmonte (16:00,20), bron pa njena rojakinja Maria Vidal Vilas s 16:01,25.

"Vesela sem državnega rekorda, seveda pa je na četrtem mestu vedno nekaj grenkega priokusa. Mislim, da sta me Španki danes rahlo pretentali, a četrto mesto v Evropi je še vedno zelo dobro, pa čeprav sem si želela še več. Na letošnjem prvenstvu sem osvojila svojo prvo medaljo in s tem sem v celoti zelo zadovoljna," je takoj po nastopu v olimpijskem bazenu iz leta 2012 tekmi povedla Odrova.

Dvaindvajsetletna Odrova se je spomnila tekme, na kateri je kmalu ušla Kapaseva, sledila ji je Vidal Vilasova, ki jo je Odrova ugnala na 800-metrski tekmi, Maria Belmonte Garcia, ki je plavala ob progi z Odrovo, pa se je tekme lotila zadržano in po 900 metrih močno dvignila ritem, se otresla najprej slovenske tekmice, nato pa ugnala še reprezentančno sotekmovalko.

"Res smo začele počasi, že v prvi tretjini sem plavala dve sekundi počasneje kot pred dvema letoma v Berlinu, zato sem bila tam še zelo sveža, vseeno pa Belmontejevi kasneje ob napadu nisem mogla slediti. Tudi sicer ne vem, ali bi danes lahko plavala izid 16:01, ki je bil potreben za medaljo. Morda, če se ne bi tako iztrošila na 800-metrski tekmi ... A še enkrat, zelo vesela sem novega državnega rekorda," je še povedala koroška olimpijka.

Natlačenova: Bila sem zelo nervozna

Svoj krstni finale je v prestolnici Združenega kraljestva doživela tudi 18-letna Gaja Natlačen, druga tekmovalka ravenskega Fužinarja. "Bila sem zelo nervozna, vseeno pa sem se zbrala za najboljši izid letos. Mislim pa tudi, da je bil dosegljiv izid 16:22, ki je pomenil peto mesto. A za prvi finale je v redu in ne morem biti nezadovoljna."

Slovenske plavalce danes v popoldanskem sporedu čakajo še trije nastopi. Ob 18.40 bosta v finalu na 50 m prsno tekmovala Peter John Stevens in Damir Dugonjić, ob 18.25 pa v polfinalu na 200 m delfin še Anja Klinar.

Prireditelji pa so že razdelili še dva kompleta medalj. Madžarski veteran Laszlo Cseh je bil najboljši na 100 m delfin, italijanska šampionka Federica Pellegrini pa si je v finišu priplavala novo zlato na 200 m prosto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.