Šport
12 ogledov

Ducat zadetkov Kanade

1/12
Žurnal24 main
V prvem krogu drugega dela SP elitne skupine v hokeju so slavili trije od štirih skandinavskih predstavnikov. Danci so presenetljivo z visokih 6:0 odpravili Slovake, zadeli pa so prve tri strele na tekmi.
Lestvica (E):
1. Danska 6
2. Rusija 6 (-1)
3. Nemčija 3 (-1)
4. Finska 6
5. Slovaška 3
6. Belorusija 0

Danska je vseh šest zadetkov za zmago 6:0 proti Slovaški zabila že v prvi tretjini, še enega več pa so v drugem delu obračuna proti Norveški zabili Kanadčani in tako postavili rekord svetovnih prvenstev s sedmimi goli v eni tretjini.

"Pokončali smo jih takoj na začetku," je po tekmi povedal kapetan Danske reprezentance, Jesper Daamgard, in nadaljeval: "Začeli smo odlično in vse, kar smo ustrelili, je šlo noter. Zamenjali so tudi vratarja, toda mi se nismo ustavili. Veliko bolje smo drsali od njih in niso prišli niti do strela." Danci so tako v lepem položaju s šestimi točkami, medtem ko bodo morali Slovaki, če želijo ostati v kombinacijah za napredovanje, v ponedeljek premagati Finsko.

Lestvica (F):
1. Kanada 6
2. Švica 6 (-1)
3. Švedska 6
4. Češka 3 (-1)
5. Norveška 3
6. Latvija 0

V prvem obračunu skupine F so torej do zmage z visokih 12:1 prišli Kanadčani, ki so odpravili Norvežane. Največ je prikazal komaj 19-letni debitant med elito, Jordan Eberle, ki je k zmagi svoje ekipe prispeval štiri podaje ter zadetek. Tri zadetke je dosegel John Tavares, ki trenutno vodi na lestvici strelcev prvenstva s šestimi goli.

Do nove zmage je prav tako prišla Finska, z 2:0 je tokrat padla Belorusija, v drugi tretjini sta bila natančna Jarkko Immonen in Juha-Pekka Hytönen. Skandinavci so svoje nasprotnike nadigrali v vseh elementih igre, tako da zmagovalec ni bil vprašljiv. Belorusi so se od samega začetka branili, na vrata nasprotnikov pa so usmerili vsega 14 poizkusov.

Skoraj popoln skandinavski večer so zaključili Švedi, ki so s 4:2 premagali Latvijce. Oba gola za Latvijce je prispeval Martins Karsums, medtem ko so bili pri Švedih uspešni štirje različni strelci. Latvija tako ostaja na dnu razpredelnice skupine F brez osvojene točke, medtem ko so se Švedi na vrhu s šestimi pridružili Kanadi in Švici, ki ima sicer tekmo manj. Bližje končnemu razpletu te skupine bomo v nedeljo, ko se bosta pomerili prav Švedska in Kanada.

Izidi 1. kroga drugega dela hokejskega svetovnega prvenstva elitne divizije :

Skupina E (Köln):

Slovaška : Danska 0:6  (0:6, 0:0, 0:0)
Finska : Belorusija 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Skupina F (Mannheim):

Kanada : Norveška 12:1  (1:1, 7:0 ,4:0)
Švedska : Latvija 4:2 (3:1, 0:0, 1:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.