Šport
13 ogledov

Ducati in Rossi še nista potrdila

Valentino Rossi je na drugem prostem treningu pred VN Italije v Mugellu grdo pad Žurnal24 main
Čeprav še vedno ni nič novega, o sklenitvi sodelovanja med Ducatijem in aktualnim svetovnim prvakom v kraljevem razredu MotoGP Italijanom Valentinom Rossijem "rdeči" še kažejo zanimanje.

Številni mediji po Evropi že praktično celotno letošnjo sezono MotoGP pišejo o prestopu Italijana Valentina Rossija k Ducatiju. Potem ko je prejšnji mesec sedanji voznik Ducatija Avstralec Casey Stoner oznanil, da se od "rdečih“ vrača k tovarniški ekipi Honde, so ti zapisi postali še pogostejši. Toda do danes uradne potrditve še nismo dobili. Pred nekaj dnevi pa je iz Yamahe prišlo sporočilo, da želijo do naslednje dirke za VN Češke v Brnu, ki bo na sporedu 15. avgusta, jasno vedeti, s kakšno ekipo se bodo podali v naslednjo sezono. S tem so Japonci dali vedeti, da naj se Vale že odloči. Vendarle pa so pri Ducatiju umirili žogico in sporočili, da je še daleč do dneva, ko bodo z Rossijem podpisali pogodbo. "Nikakršnega dogovora še nismo dosegli z Valentinom Rossijem in Nickyjem Haydnom za naslednjo sezono, čeprav se še vedno zanimamo za oba dirkača. Če bomo dosegli dogovor, bom to takoj sporočili javnosti.“ Američan Nicky Hayden sicer letos že drugo sezono zapored vozi za Ducati. Če pa bi v naslednji sezoni poleg Haydna na rdečem motociklu Ducatiju sedel tudi "The Doctor", ki velja za enega največjih zvezdnikov v motošportu, bi to z velikim navdušenjem pozdravili številni njegovi rojaki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.