Šport
16 ogledov

Ducati ne bo postal klon Yamahe

Valentino Rossi še vedno okreva po operaciji rame. Za prvo dirko v sezoni v Kata Žurnal24 main
Ducatijev šef Vittoriano Guareschi pravi, da nimajo potrebe, da njihov motocikel "spremenijo" v Yamaho, kljub prihodu Valentina Rossija in njegove ekipe. Prenesti želijo le njihovo zmagovalno mentaliteto.

Po prihodu Valentina Rossija in Jerremyja Burgessa v Bologno se je marsikaj spremenilo. Toda šef rdečih Vittoriano Guareschi je zatrdil, da Ducati ne bo postal klon Yamahe. "Dobro se privajata. Všeč jima je vzdušje v moštvu, potem ko sta toliko let sodelovala z Japonci.“ Guareschi je dodal, da ga prisotnost Burgessa pomirja. "Motor moramo izboljšati, ne pa ga spremeniti v Yamaho,“ je Gaiietti dello Sport zaupal Guareschi.

Mnogi so mnenja, da bo imel Rossi s "Stonerjevim“ Ducatijem nemalo težav. Po nekoliko slabših časih Rossija na posezonskih testiranjih v Valencii so dobili še dodatno potrditev. Guareschi pa meni, da so bili slabši časi le posledica Rossijevih težav s poškodovano ramo. "Šli smo v smer, v katero nas je napotil Valentino,“ pa je Guareschi potrdil, da se motocikel razvija po željah The Doctorja.

Dobro voljo je izrazil tudi Filippo Preziosi: "Glede na mnenje Valentina ni potrebe, da bi drastično spreminjali stvari. Smo pa na to pripravljeni, če bo potrebno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.