Šport
7 ogledov

Ducati za Rossija čaka še veliko dela

Filippo Preziosi (levo) je zaskrbljen, zaradi Rossijevega okrevanja po operaciji Žurnal24 main
Prva dva dneva testiranj pred sezono 2011 sta končana. Aktualni prvak Jorge Lorenzo (Yamaha) je bil najhitrejši. Šef Ducatija, Filippo Preziosi, je prepričan, da se morajo za Rossija izboljšati.

Dirkališče Ricardo Tormo v Valencii je v torek in sredo gostilo prva dva dneva testiranj pred naslednjo sezono v razredu MotoGP. Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) je s prvim in drugim mestom potrdil naslov svetovnega prvaka. Tudi Avstralec Casey Stoner je odpeljal nekaj hitrih krogov in bil v sredo celo najhitrejši, kar pomeni, da se je hitro "spoprijateljil" s Hondo. Največ pozornosti pa je bil seveda deležen Italijan Valentino Rossi (Ducati). The Doctor je v torek le uresničil sanje italijanskih tifozov in sedel na ducatija. Vale je prvi dan s časom 1:33,882 zasedel osmo mesto, drugi dan pa je z 1:33,761 končal na 15. mestu in prehitel le dva dirkača. Jasno je, da Italijane čaka še veliko dela, če bodo Rossija želeli videti zmagovati. Tega se zaveda tudi Filippo Preziosi, šef rdečih: "Valentinu moramo omogočiti, da bo vozil kot Valentino. To je naš cilj. Vemo, da bomo morali izboljšati motocikel, če bomo želeli to doseči, še posebej sprednji del," je dejal Preziosi in pohvalil Rossija, da je moštvu že posredoval veliko izjemno pomembnih informacij. Preziosi ni bil najbolj navdušen nad slabimi časi Rossija na testiranjih. "Seveda bi Rossiju želeli dati možnost, da bi vozil hitreje, vendar ni šlo," je dejal Preziosi in še dodal, da je Vale s svojim pristopom k delu nemudoma navdušil vso ekipo.

MotoGP, Valencia, testiranje:

1. Casey Stoner (Honda) 1:32,066

2. Jorge Lorenzo (Yamaha) + 0,113
3. Ben Spies (Yamaha) + 0,256
4. Marco Simoncelli (Gresini Honda) + 0,431
5. Dani Pedrosa (Honda) + 0,431
6. Nicky Hayden (Ducati) + 0,517
7. Alvaro Bautista (Suzuki) + 0,672
8. Randy de Puniet (Pramac Ducati) + 0,770
9. Andrea Dovizioso (Honda) + 0,846
10. Hiroshi Aoyama (Gresini Honda) + 1,039
...
15. Valentino Rossi (Ducati) + 1,695

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.