Šport
56 ogledov

Dugonjić in Odrova v boju za medaljo

damir dugonjić olimpijske igre london 2012 Stanko Gruden/STA
Na predzadnji tekmovalni dan ima Slovenija kar dve priložnosti za medaljo. S četrtim izidom predtekmovanja oziroma polfinala sta se med najboljše zavihtela Tjaša Oder na 1500 m prosto in Damir Dugonjić na 50 m prsno.

Tjaša Oder napoveduje nov državni rekord, med plavalkami iz predtekmovanja pa je izstopala le Španka Mireia Belmonte Garcia. Na glas tekmovalka koroškega kluba o medalji ne razmišlja, saj meni, da bo počakala na razplet tekme in morebitno priložnost. Finale bo na sporedu ob 16. uri.

Uro in pol kasneje bo na sporedu finale na 50 m prsno, kjer še en član Fužinarja, Damir Dugonjić, brani zlato z zadnjega prvenstva v Debrecenu. V polfinalu je z novim svetovnim rekordom izstopal Britanec Adam Peaty, za drugi dve medalji pa se bo po Dugonjićevem mnenju potegovalo vseh ostalih sedem finalistov.

Klinarjeva v paradni disciplini

V predtekmovanju paradni nastop na 200 m delfin čaka Radovljičanko Anjo Klinar, Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde pa bo nastopila na 50 m prsno. V nedeljo čaka nastop na 400 m mešano še Ravenčanko Gajo Natlačen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.