Šport
16 ogledov

Dugonjič: super forma recept za kolajno

Damir_Dugonjic_BOBO1 - main Žurnal24 main
Moški del slovenske ekipe na evropskem plavalnem prvenstvu v Budimpešti veliko pričakuje od prsačev Emila Tahiroviča, Matjaža Markiča in Damirja Dugonjiča, ki bi se rad zavihtel čim višje.
Če bo sreča, bo tudi kolajna.
Damir Dugonjič

Damir Dugonjič je že na državnem prvenstvu v Ravnah na Koroškem dokazal, da upravičeno pričakuje visoko uvrstitev na evropskem plavalnem prvenstvu v Budimpešti. Po vrnitvi s študija v ZDA je v domačem bazenu slavil na 100 m prsno, čeprav so mu Triglavan Emil Tahirovič in Koprčan Matjaž Markič pa tudi radovljiški reprezentant Robi Vovk nudili več kot dostojno konkurenco. Na 50 m prosto je moral visokorasli plavalec priznati premoč Tahiroviču, a je kljub temu zadovoljil apetite, saj je postavil zelo soliden čas 28,26.

V Londonu na 100 m prsno
Dugonjič je na olimpijskih igrah v Pekingu v disciplini 100 m prsno osvojil 16. mesto. Čeprav je trenutno boljši na 50 m, dolgoročno načrtuje, da bi bil enako konkurenčen tudi na 100 m. Nastop na 100 m bo namreč njegova paradna disciplina čez dve leti na olimpijskih igrah v Londonu.

Dugonjiča na EP sprva čaka ponedeljkov nastop na 100 m, nato pa v petek na 50 m, kjer tudi sicer pričakuje nekoliko več kot na daljši razdalji. "Menim, da bo na 50 m najprej priti v finale, potem pa bo potrebno imeti tudi srečo. Če bo sreča, bo tudi kolajna. Jaz pa upam, da bom plaval čim boljše," je pred odhodom na prvenstvo dejal Dugonjič, ki upa, da bo formo do nastopa še nekoliko dvignil: "Celotno leto sem res dobro treniral. V Ameriki me sicer najbolje pripravijo na tamkajšnja študentska tekmovanja in moram formo neprestano dvigovati in spuščati. Če bom v super formi, če mi jo uspe dvignit nazaj, bom konkurenčen tudi za kolajne."

Kljub temu, da več pričakuje od nastopa na 50 m pa plavalec ravenskega Fužinarja in univerze Berkeley z optimizmom čaka tudi nastop na daljši razdalji: "Lani sem bil boljši na 100 m. Letos pa mi na 100 m ni šlo najbolje, vendar sem bil večkrat zelo utrujen. Če se mi uspe spočiti, bom sposoben tudi na 100 m zelo dobro plavati," je optimističen Dugonjič, ki je za konec še pristavil: "Formo dvigujem že cel mesec. Spočit sem že, še obrijem se in pripravim v glavi, ostati pa moram samozavesten." Naj dodamo, da bo finale na 100 m na sporedu v torek, v soboto pa na 50 m.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.