Šport
9 ogledov

Dugonjić v polfinalu SP na 100 m prsno

damir dugonjić olimpijske igre london 2012 Stanko Gruden/STA
Slovenski plavalec Damir Dugonjić se je na svetovnem prvenstvu v Barceloni s 15. izidom kvalifikacij uvrstil v polfinale na 100 m prsno.

Damir Dugonjić je polfinalist plavalnega svetovnega prvenstva na 100 m prsno. Slovenski reprezentant se je med najboljše uvrstil s 15. izidom kvalifikacij − 1:00,36 −, kar je njegov najboljši dosežek v tekstilnih kopalkah. Manj uspešna je bila njegova klubska kolegica iz ravenskega Fužinarja Tjaša Oder, ki je bila s 4:20,82 na koncu 28.

"Tokrat se mi je izšlo. Običajno sem 17. ali 18., danes pa sem ujel polfinale. Med plavanjem nisem vedel, da sem tako hiter, a to je moj najboljši dosežek v tekstilu in zelo sem vesel, da sem si zagotovil popoldanski nastop. Tam si želim še popraviti ta rezultat. Tudi taktično sem plaval zelo dobro, obrnil z 28,1 in imel veliko energije za drugih 50 metrov, a na drugi dolžini nisem imel pravega zavesljaja. Te napakice bom popoldan skušal popraviti," je bil po dopoldanskem delu zadovoljen "Dugi".

Bolje kot na OI

Za polfinale je zadostoval dosežek 1:00,44, kar je še dve desetinki sekunde boljše kot na zadnjih olimpijskih igrah v Londonu, in tokrat je bila igra stotink na slovenski strani, a v zgoščenih dosežkih bi se Dugonjić s tri desetinke boljšim dosežkom zavihtel tudi deset mest višje. Vsekakor je bil dosežek na 100 prsno za Dugonjića pomemben zaradi potrditve dobre forme v svoji paradni disciplini 50 prsno.

"V polfinalu smo vsi zelo blizu. Lahko nastopim sproščeno, saj sem prvi cilj izpolnil in nimam česa izgubiti, zato bom brez obremenitve in lahko se borim s tekmeci, saj realno finala od mene nihče ne pričakuje," je še dejal evropski prvak na 50 m prsno, ki meni, da bo za finale treba plavati okrog 59,7.

Izkoristiti vsako napako tekmecev

"To bo zelo težko, a boril se bom in skušal izkoristiti vsako morebitno napako tekmecev," je dodal. Tokrat pravi, da je nastopil mnogo bolj sproščeno kot na lanskih igrah v Londonu, kjer je imel na tekmovanju praktično le en nastop brez možnosti za popravljanje.

Manj zadovoljna je bila Odrova, ki je načrtovala dosežek okrog 4:15 ali 4:16, na koncu pa jo je pokopal prehiter začetek in mlada slovenska tekmovalka ni zdržala začetnega ritma. Novo priložnost bo iskala že v ponedeljek na tekmi na 1500 prosto.

Bazen se ji je postavil pokonci

"Ve se, da sem vzdržljiva, ne pa hitra, a na prvih 100 oziroma 200 metrih sem se držala Nemke, porabila preveč energije, zato me je na koncu pobralo. Bazen se mi je postavil pokonci, vse me je tako bolelo, da nisem vedela, ali bom do konca videla nebesa ali pekel. Zaradi tega ne smem biti slabe volje, saj lahko na 1500 metrov pokažem več," je še povedala plavalka, ki v Španiji zaradi opravljanja mature ni povsem 100-odstotno pripravljena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.