Šport
17 ogledov

Dugonjić z osebnim rekordom potrdil formo

damir dugonjić debrecen EPA
Osmoljenec letošnjega evropskega plavalnega prvenstva v Debrecenu, Damir Dugonjić, je še enkrat potrdil izredno formo. V predtekmovanju na 50 prsno je plavalec ravenskega Fužinarja s 27,36 postavil nov osebni rekord in krepko ugnal vso konkurenco. Ob tem je bilo v prvi polovici vidno, da ima za odločilne nastope še veliko rezerve.

"Z izidom sem zadovoljen, osebni rekord je. Šel sem na polno, saj sem moral prehiteti dva Slovenca. Za zjutraj je izid zelo dober, ampak zdaj bo treba še vse stopnjevati. Morda sem bil na prvih 25 metrih malce počasen, nato pa sem začel stopnjevati ritem in skušal uiti tekmecem," je dejal Dugonjić, ki je z izidom dokazal, da je na letošnjem prvenstvu res suveren.

Ob Dugonjiću bo s četrtim izidom predtekmovanja (27,81) nastopil tudi Koprčan Matjaž Markič, zaradi pravila o dveh polfinalistih na državo pa je brez popoldanskega nastopa v Debrecenu ostal 14. Emil Tahirovič (28,09). Zelo dobro je nastopil tudi Robi Vovk, ki je ne glede na težave z zdravjem tik pred EP z 28,39 postavil nov osebni rekord in zasedel 19. mesto, svojo najvišjo uvrstitev na tovrstnem tekmovanju.

V polfinale se je po pričakovanjih prebila tudi olimpijska podprvakinja na 200 prosto Radovljičanka Sara Isaković, ki je zjutraj z 2:00,12 zabeležila četrti izid predtekmovanja. "S trenerjem sva se zmenila, da bom nastopila skoncentrirano, saj nikoli ne vem, kako hitra bo konkurenca. Malo se še pozna utrujenost od štafete, zdaj pa upam, da se bom do popoldanskega nastopa lahko spočila in pripravila na zelo kakovosten nastop," je ocenila Isakovićeva. Manj zadovoljna je bila članica četrtkove bronaste štafete triglavanka Urša Bežan, ki je priznala, da je imela višje cilje od 20. mesta in izida 2:02,31, a je po štafeti "ostala prazna, brez adrenalina". "Računala sem na polfinale, zdaj upam na boljših 400 kravl v nedeljo." Še enkrat je dobro nastopila tudi Velenjčanka Nastja Govejšek in z 2:03,36 postavila nov osebni rekord ter bila 23.

Četrti Slovenec v petkovem polfinalu pa bo ilirijin Peter Mankoč, ki se je z 52,75 kot sedmi zanesljivo prebil med 16 najboljših. "V redu je, čeprav sem naredil kar nekaj napak. Da se plavati hitreje, edino, kar se sprašujem, je, zakaj morajo vsi prav 100 delfin plavati tako hitro. Ostalo so plavali dobro, 100 delfin pa ... No, sem notri, v redu je," je nad kakovostjo tekmecev potarnal Mankoč, ki bo moral za finale popraviti še kakšen element v vodi. Z novim osebnim rekordom in prvo znamko pod 54 sekundami (53,89) je bil zadovoljen tudi Robi Žbogar iz Gorenjske banke Radovljice, ki je bil 28.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.