Šport
23 ogledov

Dugonjič za stotinko zgrešil bron

damir dugonjić Reuters
Slovenski plavalec Damir Dugonjič je na svetovnem prvenstvu v Barceloni na 50 metrov prsno osvojil nehvaležno četrto mesto.

Damir Dugonjič je nesporen osmoljenec letošnjega svetovnega plavalnega prvenstva v Barceloni. Potem ko je v finalu na 100 metrov prsno brez kolajne ostal za tri stotinke sekunde, se mu je ta v sredo na 50 metrov prsno izmuznila za vsega stotinko. Dve kolajni je torej zgrešil za skupno na za prosto oko nevidne štiri stotinke sekunde.

Dugonjič: Seveda zdaj boli

V finalu je zlato kolajno osvojil svetovni rekorder, Južnoafričan Cameron van der Burgh (26,77), srebrno s stotinko slabšim izidom Avstralec Christian Sprenger (26,78), bronasto pa Južnoafričan Giulio Zorzi, ki je osebni rekord popravil za debele tri desetinke sekunde in za eno ugnal slovenskega šampiona, od torka tudi evropskega rekorderja, ki je bil tudi na tej tekmi najboljši Evropejec.

''Razočaran sem''

Dugonjič je dosegel še en odličen izid, drugega najboljšega v karieri, s katerim pa ni bil zadovoljen: "Ne vem, zakaj nimam malo več sreče. Plavam dobro, spet sem dosegel dober izid, a tako pač je. Razočaran sem. Štiri stotinke so me ločile od dveh bronastih kolajn," je začel Dugonjič, a dodal: "Če pa potegnem črto pod prvenstvo, sem plaval najboljše izide v življenju, dva finala, a to seveda zdaj boli. Tudi samo plavanje se mi je zdelo okej. Videl sem tekmece, potrudil sem se na vso moč, a se ni izšlo."

Na sami tekmi je bilo videti, kot da je Dugonjič malo zamudil na startu in pozneje lovil nasprotnike. "Tekmeci imajo dober start, še boljšega od mene," je na to odgovoril visokorasli plavalec ravenskega Fužinarja in o kolajni dodal: "Res sem si jo zelo želel in glede na vse tudi zaslužil."

Zlato po pričakovanjih van der Burghu

damir dugonjić | Avtor: Reuters Reuters
Razplet z van der Burghom je bil pričakovan, Sprenger, prvak na 100 metrov prsno, pa je še enkrat potrdil dobro formo, saj je osebni rekord v finalu popravil za 12 stotink. Van der Burgh je za zmago dosegel najboljši letošnji izid na svetu, polfinalni izid iz Barcelone je popravil še za tri stotinke. Dugonjiču bo na koncu iz polfinala ostal tretji najboljši letošnji izid na svetu.

A aktualni evropski prvak v tej disciplini se je že ozrl naprej in dodal, da je tukaj spoznal, da lahko z najboljšimi plava tudi 100 metrov prsno: "Zdaj sem dobil dokaz, da lahko pridem na sam vrh v prsnem plavanju, da lahko rušim tudi svetovne rekorde in se povzpnem na sam vrh. Pokazalo se je, da mi manjka še čisto malo, a zato treniram in se odrekam veliko stvarem. Tukaj sem mislil, da lahko osvojim kolajno, a potrebuješ tudi srečo. Toda na prvenstvu sem pustil pečat."

Komentarjev 1
  • planica 13:20 01.avgust 2013.

    Vaš komentar smo izbrisali zaradi kršenja kodeksa komentiranja. Uredništvo Žurnala24.