Šport
79 ogledov

Dugonjiću so se spet strgale kopalke

damir dugonjić kopalke speedo debrecen ep EPA
Plavalcu ravenskega Fužinarja, Damirju Dugonjiću, se je konec tedna na mitingu v Zagrebu tako rekoč ponovila zgodba iz finala evropskega prvenstva na 100 prsno, saj so mu na mitingu Zlati medved tik pred startom v tej disciplini vnovič počile kopalke. Tokrat je evropski prvak na 50 prsno lahko zamenjal opremo in osvojil tretje mesto.

Zadeva je za plavalca vse prej kot zabavna, saj je bil po EP na sedežu opremljevalca Speedo v Londonu, kjer je dobil razlago, da je v Debrecenu nastopal s premajhnimi kopalkami, vendar se mu je s pravo številko zgodba ponovila. Še več, potem ko so se mu na EP kopalke strgale na zadnjici, so tokrat počile na še bolj "nerodnem" mestu.

Dugonjić je na mitingu nastopil tudi na 50 prsno in z dosežkom 27,93 ter gladko zmago potrdil vodilni položaj v disciplini. "Z Damirjem sva v Dubrovniku 12 dni trdo garala, zato je nekoliko utrujen, a vseeno bi moral tudi na 100 prsno tukaj gladko zmagati," je dodal njegov trener Matija Medvešek.

Mladinski rekord Nastje Govejšek

Na mitingu se je izkazala tudi mlada velenjska reprezentantka Nastja Govejšek, ki je na 50 delfin s 27,60 dosegla nov mladinski rekord in dobila dodatno vzpodbudo pred bližnjim mladinskim evropskim prvenstvom. To velja tudi za članico bronaste štafete z EP Mojco Sagmeister, ki se je z zelo solidnim dosežkom 2:02,84 veselila zmage na 200 prosto, Govejškova je bila v tej disciplini tretja.

Formo pa stopnjuje tudi aktualna mladinska svetovna prvakinja Tjaša Oder, ki se vrača po daljši odsotnosti zaradi poškodbe. S 4:16,19 je že dosegla vzpodbuden izid na 400 prosto in prepričljivo ugnala Sagmeistrovo in še eno klubsko kolegico Gajo Natlačen. Sagmeistrova je bila še druga na 100 prosto, kjer se ji je zmaga izmuznila za vsega stotinko sekunde.

Na 200 prsno je zmagala triglavanka Tanja Šmid, ki pa ni bila povsem zadovoljna z izidom, v moški konkurenci se je na najvišjo stopničko na 100 prosto povzpel ilirijan Anže Tavčar, ki je bil še drugi na 50 kravl.

V Sloveniji je konec tedna potekal tradicionalni Lučkin memorial v Trbovljah, kjer je bil s tremi zmagami najboljši reprezentant Triglava Emil Tahirovič, najboljši izid pa je z 1:05,27 dosegel na 100 prsno. Tjaša Vozel je nastopila na mitingu "sedmih gričev" (Sette Colli) v Rimu in dvakrat nastopila v malem finalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.