Šport
21 ogledov

Dunaj ponujal prst in roko, zmaji vzeli le novo ničlo

Sport 08.01.2013 Bojan Zajc, liga Ebel, 32. kroga, Telemach Olimpija - KAC Celov Saša Despot
Hokejisti Telemacha Olimpije so tudi po eni boljših predstav v letošnji sezoni lige Ebel klonili proti Vienna Capitals (1:2). Dunajčani so po zaostanku v Tivoliju slavili z goloma v zadnji tretjini.

Kdo bi si mislil, da bodo hokejisti Telemacha Olimpije v desetem kolu lige Ebel lovili šele drugo zmago, toda realnost je bila takšna, da so imeli zmaji na računu le dve točki z domače tekme proti Black Wings Linz, dovolj za prepričljivo zadnje mesto v razširjenem avstrijskem prvenstvu.

V enakovredni in ne preveč zanimivi prvi tretjini gledalci niso videli zadetkov, nekajkrat je lepo posredoval Jerry Kuhn, Olimpija pa je zagrozila ob številčni prednosti. Kapetan Aleš Mušić je le za kakšno stotinko zamudil pred golom gostov, v zadnji sekundi tretjine pa je Benoit Gratton s komolcem "položil" Andreja Hebarja, a tudi klasični nokavt ni bil dovolj za izključitev na strani Vienna Capitals.

Grahut odprl račun za sezono

Zeleno-beli so izvrstno krenili v drugo tretjino in po pritisku tudi zasluženo povedli, ko sta v 27. minuti akcijo izpeljala Žiga Pešut in Grega Koblar, ki sta krenila v protinapad, Žiga Grahut pa je malce srečno prejel ploščico pred golom in s prvim zadetkom sezone poskrbel za vodstvo.

Olimpija je nizala priložnosti pred dunajskim golom, a tudi na drugi strani bi lahko izenačil Jonathan Ferland, ki je osamljen prišel pred Kuhna, junak ljubljanskega občinstva pa je iz dvoboja na štiri oči izšel kot zmagovalec. V 35. minuti je Scott Howes po lepi akciji in podaji izza gola dobil izjemno priložnost za povišanje vodstva, a ob pritisku branilcev ni nevarneje ustrelil.

Kuhnova vrata odklenjena v 44. minuti

Matthewu Zabi je zagrozil tudi Miha Verlič, ki je v 36. minuti prišel pred kanadskega vratarja, toda ustrelil mimo, z igralcem več pa se je kasneje zatresel tudi dunajski okvir vrat. Olimpija bi bila za zapravljeno kmalu hitro kaznovana, ko je po dobrih dveh minutah najprej s fantastično obrambo Raphaela Rotterja ustavil Kuhn, gotov zadetek pa je s premikanjem vrat preprečil Pešut.

A ne za dolgo – po izključitvi na dunajski strani se je obetala nova izključitev enega izmed igralcev Olimpije, Kuhn pa je po hudem pritisku klonil v 44. minuti, ko ga je s strelom od daleč med nogama premagal Jonathan Ferland. Capitals so že prej zadeli prečko, ki jo je kmalu po izenačenju stresel še Justin Keller.

Številne izključitve prinesle zaostanek

Zasluženo, toda tudi s številnimi izključitvami na domači strani podprto vodstvo, je Dunajčanom uspelo zrežirati devet minut pred koncem rednega dela, ko je slabo postavljenega Kuhna s strani premagal nekdanji član kluba Jamie Fraser.

Zeleno-beli so imeli nato kar trikrat priložnost izenačiti z igralcem več, toda ob številčni premoči dvakrat povsem razočarali, trener Bojan Zajc pa je pred zadnjim poskusom slabi dve minuti pred koncem tekme vzel minuto odmora. Zaba se ni dal, nato pa je Dustin Sylvester storil veliko neumnost in svoje soigralce 20 sekund pred koncem pustil na cedilu z nepotrebno izključitvijo. Tudi tega darila Ljubljančani niso izkoristili in še devetič v letošnji sezoni led zapustili z ničlo.

Liga Ebel, 10. kolo:

Telemach Olimpija : Vienna Capitals 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Grahut (27); Ferland (44), Fraser (51)

Orli Znojmo : Black Wings Linz 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
KAC Celovec : Sapa Fehervar 2:3 (2:1, 0:1, 0:1)
Red Bull Salzburg : Graz 99ers 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Dornbirn : Bolzano 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
VSV Beljak : Innsbruck 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)

 

Komentarjev 1
  • vico 20:13 09.oktober 2013.

    ZAJC adijooooooooooooooo