Šport
18 ogledov

Dunaj v podaljšku odpravil Olimpijo

Telemach Olimpija Red Bull Salzburg liga Ebel Tivoli Hebar Kuhn Anže Petkovšek
Ljubljanska Olimpija je v 29. kolu rednega dela lige EBEL gostovala v avstrijski prestolnici, kjer so igrali proti Capitalsom. Ljubljančani so tekmo dobro začeli in celo vodili, domači pa so najprej izenačili, v podaljšku pa še premagali Olimpijo.

 

Zmaji igrajo brez prvega strelca Jeffa Ulmerja, ki je po prekinitvi pogodbe zapustil ljubljansko Olimpijo. Prva tretjina ni postregla z zadetkom, čeprav so imeli domači dvakrat igralca več na ledu, Ljubljančani pa enkrat. Vratar zelenih Jerry Kuhn je ubranil vseh deset strelov, domači vratar Davida Kickerta pa je moral posredovati sedemkrat. 

Po petih minutah in pol druge tretjine pa so gledalci vendarle videli prvi zadetek. Olimpijo je v vodstvo popeljal Gregor Koblar, po podaji Žige Pešuta In Nicholasa Rossa. Domači so imeli do konca drugega dela tekme še dvakrat prednost igralca več, a se rezultat ni spremenil.

Zadnja tretjina se je začela po željah domačih, saj je Justin Keller zadel že po dveh minutah in ziid poravna na 1:1. Ker se do konca rednega dela rezultat ni več spremenil, je šla tekma v podaljšek. Tam pa je že v prvi minuti zadel Francois Fortier in domačim priboril zmago. Jerry Kuhn je tudi tokrat imel precej dela, saj je bilo v okvir njegovih vrat sproženih kar 48 strelov.

Tekme 29. kola lige EBEL, redni del:

Dunaj : Olimpija 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0)*
Keller (42), Fortier (61); Koblar (26)

Innsbruck : Beljak 3:9 (0:5, 1:1, 2:3)
KAC Celovec : Linz 2:6 (1:2, 1:3, 0:1)
Bolzano : Salzburg 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)

* - zmaga po podaljšku


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.