Šport
24 ogledov

"Durrrr" pred novim projektom

Tom Dwan (Foto: pokerakademia.com) Žurnal24 main
Kot vse kaže 2 milijonska izziva hkrati še nista dovolj za mladega poker "wunderkinda" Toma "durrrr" Dwana, saj je slednji pred kratkim razkril, da se bo lotil novega projekta.

Tom "durrrr" Dwan bo v novem projektu tekmoval predvsem sam s seboj. Ker mu sreča v zadnjem času na najdražjih mizah Full Tilt Pokra, ni bila najbolj naklonjena, se je Dwan odločil, da se bo spustil na nekoliko nižjo raven in poskušal delati predvsem na konstantnosti.

Nobena skrivnost ni, da je Tom po odličnem začetku leta, v zadnjem obdobju zapadel kar v manjšo krizo, saj iz tedna v teden izgublja velike vsote denarja. To so izkoristili tako njegovi nasprotniki v najdražjih spletnih igrah, kot tudi njegov nasprotnik v drugem milijonskem izzivu - Daniel »jungleman12« Cates, zato pravzaprav niti ne preseneča, da se je »durrrr« pred kratkim odločil, da si privošči manjšo pavzo.

Ko pri igralcu kot je Tom Dwan rečemo manjšo pavzo, s tem seveda ne mislimo na večdnevni poker post, temveč le nekaj ur predaha, v katerem pa se je Američan očitno precej zamislil, nad svojimi zadnjimi predstavami in sklenil, da naredi spet korak nazaj.

Ob tem se je verjetno spomnil svojih zelo uspešnih začetkov, ko je pri komaj 17 letih uspešno spremenil svojih prvih 50$, ki jih je naložil na svoj račun, v milijonski imperij s katerim upravlja danes. In ker je bil še posebej uspešen na 10$/20$ NL Hold'Em mizah, se je Dwan odločil, da se ponovno vrne na njih in tam vsak mesec poskuša zaslužiti vsaj 120.000$.

Motivacija za to selitev ni finančna, saj je samo letos, »durrrr« z igranjem na najdražjih mizah Full Tilt Pokra, zaslužil že več kot 2 milijona dolarjev. Zanj so tako verjetno bolj zanimive velike gruče novih izzivalcev, s katerimi se še ni pomeril ter tudi hitrejši tempo igre, ki se počasi a vztrajno, s kopico mladih agresivnih igralcev, seli tudi na najdražje spletne mize.

Podobni projekti v svetu pokra sicer niso nič nenavadnega, najbolj znan med njimi, pa je zagotovo poskus Chrisa Fergusona, ki je v letu in pol, iz ničle naredil kar 10.000$. A kot vemo, je Ferguson strokovnjak predvsem za turnirje, Dwan pa za denarno igro in tako je moral Tom, pogoje svojega »from zero to hero« izziva, malce spremeniti.

Kako uspešen bo »durrrr« na teh, nekoliko cenejših mizah, bomo seveda poročali, zagotovo pa bo zanimivo videti, ali se bo po toliko letih razvajanja v bogatejših igrah, Tom še znašel v njih, ali pa ga bo konkurenca živega požrla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.