Šport
23 ogledov

Dva dneva počitka za tulipane

Nizozemski nogometaši bodo naslednjič na zelenico stopili šele v soboto. (Foto: Žurnal24 main
Nizozemski nogometaši so si prislužili dva dni počitka, potem ko so v polfinalu SP s 3:2 odpravili Urugvaj. Slavje po zmagi pa je bilo predivje v Haagu, kjer je bilo aretiranih 18 vročekrvnežev.

Sprevrženo slavje - priprli 18 razgrajačev

Nekoliko predivje so uvrstitev v finale proslavljali ljubitelji nogometa v nizozemskem mestu Haag, ki so se najprej znesli nad nič hudega slutečimi smetnjaki, ob prihodu mož postave pa so se spoprijeli še z roko pravice. Zmagala je seveda slednja in 18 vročekrvnežev je noč preživelo na policijski postaji.

Največ ljudi je se je sicer zbralo v Amsterdamu, kjer je kar 80 tisoč v oranžno odetih športnih navdušencev zmago tulipanov proslavljalo dolgo v noč. Pred malimi zasloni si je tekmo ogledalo 11 milijonov Nizozemcev, kar predstavlja dobrih 70 odstotkov prebivalstva te države.

Selektor nizozemske nogometne reprezentance Bert van Marwijk je uvrstitev svojih izbrancev v finale svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki nagradil z dvema dnevoma počitka. Nizozemci bodo tako pred nedeljskim finalom, v katerem se bodo pomerili s Španijo ali Nemčijo, opravili le še en trening. Ta bo v soboto na johannesburškem stadionu Soccer Cityju.

Nizozemska se je v svoj prvi finale SP po 32 letih uvrstila po torkovi polfinalni zmagi proti Urugvaju s 3:2. V domovini so tako poskrbeli za pravo evforijo. V Amsterdamu napovedujejo, da si bo finale prek velikega zaslona na trgu Museum ogledalo najmanj 100.000 navijačev.

In tudi če tulipani izgubijo finale, bodo vseeno deležni veličastnega sprejema ob vrnitvi v domovino, saj naj bi jih ob vožnji skozi Amsterdam spremljalo 1,5 milijona ljudi.

De Zeeuw brez hujših poškodb
Medtem ko so njegovi soigralci slavili zasluženo uvrstitev v finale svetovnega prvenstva, je moral Demy de Zeeuw v torek zvečer v bolnišnico na slikanje glave. Zdravniki so po temeljitih preiskavah ugotovili, da nizozemski nogometaš z izjemo nekaj razmajanih zob hujših poškodb ni utrpel. Spomnimo, selektor van Marwijk ga je moral med polčasom polfinalnega obračuna proti Urugvaju zamenjati, potem ko je nekaj minut prej na robu nizozemskega kazenskega prostora prejel brco v glavo s strani urugvajskega branilca Martina Caceresa, ki je poskusil z udarcem čez glavo − s tako imenovanimi škarjicami − pri tem pa je leteči jabulani "zamenjal" za glavo nesrečnega Nizozemca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.