Šport
14 ogledov

Dva gola Kopija premalo za Kings, Anaheim 1. nosilec

Kopitar Andersen Los Angeles Kings Anaheim Ducks liga NHL Reuters
Devante Smith-Pelly je zabil dva gola, enega v rednem delu sosedskega derbija z Los Angeles Kings, drugega pa pri kazenskih strelih, kjer je ugnal ekipo Anžeta Kopitarja in Anaheim Ducks zagotovil mesto prvega nosilca zahoda v končnici (3:4).

Zadnjo tekmo rednega dela lige NHL je slovenski reprezentant Anže Kopitar zaključil s kar dvema goloma, a so Los Angeles Kings po izvajanju kazenskih strelov pred domačimi gledalci vseeno ugnali kalifornijski rivali Anaheim Ducks, ki so si v Staples Centru tudi zagotovili mesto prvega nosilca zahodne konference v končnici.

Devante Smith-Pelly je zabil svoj prvi gol v rednem delu igre po noči čarovnic, nato pa z edinim golom odločil tudi loterijo. Nic Bonino in Matt Beleskey sta bila prav tako med strelci za goste, pri katerih je vratar Frederik Andersen ustavil 27 strelov, oba Kopitarjeva pa sta končala v njegovi mreži.

Skrivnost je dober vratar

Kopitar je Andersena enkrat presenetil z zadetkom izza njegovih vrat, tekmo pa je izenačil 3:12 minute pred koncem zadnje tretjine, potem ko je že prej zadel Dustin Brown. LA je vseeno ostal tik pred novim rekordom kluba, 47. zmago v rednem delu. Smith-Pelly je Jonathana Quicka za odločilni zadetek pri kazenskih strelih premagal v četrti seriji, Andersen pa se je Kopitarju vsaj malce maščeval z obrambo.

"Imeti dobrega vratarja," je le nekaj minut po zmagi, ki je njegovi ekipi zagotovila najboljše izhodišče pred začetkom končnice, skrivnost za štiri zmage nad nekdanjimi prvaki razkril trener Anaheima Bruce Boudreau. Ducks se bodo v prvem paru pomerili z osmo ekipo zahoda Dallas Stars.

Ovacije Selänneju

"Po tolikšnem premoru je bilo pomembno, da se je vrnil in odigral zares dobro tekmo," je svojega čuvaja mreže še pohvalil Boudreau. Gostom je zmago, za prvo mesto so sicer potrebovali le točko, prinesel nepričakovani junak Smith-Pelly, ki je večino sezone preživel v mladinski ekipi, medtem ko so Kings tudi že vedeli, da se ne morejo izogniti tekmam s San Jose Sharks v prvem krogu.

Po tem, ko sta lokalna rivala zadela v zadnjih petih minutah rednega dela, je Smith-Pelly kot edini uspel zadeti pri kazenskih strelih, medtem ko je Andersen poleg Kopitarja ustavil še Mariána Gáboríka, Jeffa Carterja in Justina Williamsa. Domači gledalci so se sicer izkazali z gromkim aplavzom gostujoči legendi Teemuju Selänneju, ki sicer ni igral, a je bil v obleki že pripravljen za nedeljsko slovesnost na domačem ledu proti ekipi Colorado Avalanche.

Akrobatski gol Bonina

Domači so prek Browna povedli po manj kot petih minutah igre, ko je Willie Mitchell izkoristil napako Anaheimovih igralcev in našel soigralca samega na modri črti, Brown pa se je sprehodil do Andersena in zabil za 1:0. Bonino je manj kot dve minuti kasneje izenačil z akrobatskim zadetkom, potem ko je že padel na kolena in drsel stran od vrat, je z bekendom premagal Quicka na njegovi bližnji vratnici.

Brown je v 14. minuti moral na kazensko klop, kar se LA-ju ni zgodilo v zadnjih 140 neverjetno "čistih" minutah. Quick je do konca zbral 21 obramb, nobena ekipa (0/4) pa ni izkoristila igre z igralcem več na ledu. Zmaga Boston Bruins nad Buffalo Sabres (4:1) je sicer pokopala upe Anaheima po osvojitvi pokala Presidents' Trophy za najboljši izkupiček lige.

Že dolgo ne tako dobri

Boston je s 4:1 porazil Buffalo, Bruins pa so s 54 zmagami in 18 porazi vknjižili najboljši izkupiček franšize v ligi NHL po letu 1989/90. Junaka tekme sta bila David Krejči, ki je zadel dvakrat, in golman Tuukka Rask s 24 obrambami. Za Boston sta zadela še Gregory Campbell in Patrice Bergeron, edini gol za Buffalo je dosegel Cody Hodgson.

Pravo točo golov so videli gledalci v Bridgestone Areni, kjer je domači Nashville Predators s 7:5 premagal Chicago Blackhawks. Chicago je vodil že z 2:0, ko sta zadela Ben Smith in Marián Hossa, nato je Nashville izenačil po zadetkih Craiga Smitha in Ryana Ellisa, Matt Carey je Chicago znova povedel v vodstvo. Največ golov je padlo v zadnji tretjini, zadeli so Matt Cullen, Colin Wilson, Paul Gaustad, Patric Hornqvist in Shea Weber za domače ter Jeremy Morin in Andrew Shaw za goste.

Pittsbrugh je po podaljšku s 3:4 klonil proti Philadelphii, Montreal je po podaljšku z 1:0 premagal New York Rangers, z enakim rezultatom so po rednem delu tekme Ottawa Senators ugnali Toronto Maple Leafs, Columbus Blue Jackets so bili v gosteh s 3:2 boljši od Floride Panthers, Edmonton Oliers s 5:2 doma od Vancouver Canucks, Phoenix Coyotes pa so z 2:3 klonili proti San Joseju.

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Anaheim Ducks 3:4** (1:1, 0:1, 2:1, 0:0, 0:1)
Kopitar (Kings) dva strela in dva gola v 20 minutah.

Pittsburgh Penguins : Philadelphia Flyers 3:4*
Montreal Canadiens : New York Rangers 1:0*
Boston Bruins : Buffalo Sabres 4:1
Ottawa Senators : Toronto Meaple Leafs 1:0
Nasville Predators : Chicago Blackhawks 7:5
Florida Panthers : Columbus Blue Jackets 2:3
Edmonton Oilers : Vancouver Canucks 5:2
Phoenix Coyotes : San Jose Sharks 2:3
* – po podaljšku
** – po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.