Šport
26 ogledov

Dva milijona minusa v 30 urah

Tom Dwan se lahko drži za glavo. (Foto: wikipedia) Žurnal24 main
Če je verjeti govoricam, se v Macau odvija bogata denarna igra, kjer pa ne kaže najbolje Tomu Dwanu, ki si je v 30 urah nabral dva milijona dolarjev minusa.

Trenutno najbogatejše igre na svetu so se že prejšnji mesec udeležili mnogi profesionalni igralci, ki so prišli v Macau z namenom zaslužiti čim več denarja od kitajskih poslovnežev, ki radi igrajo poker za velike vsote. V Macau so tako konec prejšnjega leta igrali Phil Ivey, Tom “durrrr” Dwan, John Juanda in Johnny Chan.

Čeprav vsi podatki niso še točno znani, se govori, da je trenutno največji zmagovalec Johnny Chan. Poleg njega pa naj bi dobro kazalo tudi enemu izmed domačinov. Slabo pa bi naj šlo Johnu Juandi in pa Tomu Dwanu. Vsak od njiju bi naj imel približno dva milijona dolarjev minusa.

V tako bogati igri lahko najboljši igralci naredijo kar nekaj milijonov dolarjev plusa. Igra, ki jo igrajo bi naj imela blinde 30.000HK/60.000HK, kar je približno enako 4.000$/8.000$.

Tom Dwan bi naj lani novembra v Macau zaslužil med 8 in 9 milijonov dolarjev. Očitno je kar nekaj tega denarja prinesel nazaj v Macau, kjer pa mu trenutno ne kaže tako dobro, kot mu je nazadnje. Na stran Full Tilt Pokra je napisal kratko obvestilo: “Igram že 30 zaporednih ur. Pijan sem že od količini kave, ki sem jo spil. Ne morem spati, hkrati pa ne morem zbrani misliti…Ni dobro.”

Ena izmed iger, ki jo je odigral Tom Dwan je potekala takole:
“Kitajski poslovnež (ima okrog 3 milijone HKD pred sabo) limpa iz pozicije UTG.
Dwan ( na položaju Cut off, stack ima okrog 1.3 milijone HKD) viša na 50,000 HKD, Patrik Antonius (pozicija Button, stack 2.8 milijona HKD) kliče 50,000 HKD. Kitajski poslovnež pa viša na 200,000 HKD, Dwan kliče, Antonius odstopi
Flop : 8-9-J
Kitajec stavi 400,000 HKD. Dwan gre all-in za 1.1 milijona, nakar Kitajec takoj kliče. Dwan pokaže K-Q, Kitajec pa ima KK.”

Dwanova igra v tem primeru je bila na forumu deležna kar precej kritik. Le redki so se strinjali s potezami Toma Dwana v tem primeru. Ti so trdili, da je Dwanov nasprotnik igralec, ki zelo rad igra na vlečke in igra precej tvegano, kar bi naj vplivalo na to, kako je Dwan odigral to igro.

Kakorkoli, bogata igra v Macau je odlična priložnost za najboljše ameriške igralce, da pridejo sem in poskusijo k svojemu bankrollu dodati še kakšen milijon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.