Šport
3 ogledov

Dva niza sta bila dovolj

Jelena Janković je v dveh nizih premagala Ano Ivanović. Žurnal24 main
Prvi dan zaključnega teniškega turnirja v katarski prestolnici so se zmag veselile Vera Zvonareva, prvopostavljena Jelena Janković in Venus Williams.
 

Doha (WTA), bela skupina

S. Kuznjecova (RUS, 6) : V. Zvonareva (RUS, 8) 2:6, 3:6
J. Janković (SRB, 1) : A. Ivanović (SRB, 4) 6:3, 6:4

Najboljše teniške igralke sezone so začele z dvoboji na zaključnem turnirju sezone v Dohi z nagradnim skladom 4,55 milijona evrov. Na igrišče sta se najprej podali Rusinji Svetlana Kuznjecova in Vera Zvonareva . Ta dvoboj se je končal po vsega dveh nizih, saj je bila Zvonareva zanesljivo boljša od svoje nasprotnice. Prvi niz se je končal s 6:2, v drugem pa je Kuznjecova uspela osvojiti igro več, kar pa še zdaleč ni bilo dovolj. Dvoboj je bil končan po vsega 80. minutah igre.


Venus Williams je poskrbela za največje presenečenje prvega dne mastersa v Dohi. © Reuters

 
Zanimivo, Zvonareva je bila zadnja igralka, ki si je priborila vstopnico na zaključni turnir, kjer pa se je prva veselila zmage. V beli skupini je bil na sporedu še en dvoboj, v katerem sta se pomerili Srbkinji Jelena Janković in Ana Ivanović . Aktualna številka ena svetovnega tenisa Jankovićeva je za zmago nad nekdanjo številko ena potrebovala 89 minut in dva niza. Prvi niz je dobila s 6:3, v drugem pa je Ivanovićevi dopustila, da je le-ta osvojila igro več. Prva igralka sveta je sicer v osmih dvobojih šele drugič (in prvič po treh letih) porazila Ivanovićevo, ki je spet naredila preveč neizsiljenih napak. Srbska lepotička je imela tudi nekaj zdravstvenih težav, zato je v drugem nizu kar med igro zaprosila za zdravniško pomoč. "Slabo sem se počutila, vrtelo se mi je, verjetno zaradi vlage in dehidracije," je po tekmi pojasnila zmagovalka letošnjega Roland Garrosa . Bolj vesela po koncu dvoboja je bila seveda Jankovićeva: "Odigrala sem dobro, kljub težkim razmeram. Veter me ni motil, ker sem bila ves čas osredotočena le na svojo igro. To sem v zadnjih mesecih res dvignila na višjo raven."

 

Doha (WTA), rdeča skupina

V. Williams (ZDA, 7) : D. Safina (RUS, 2) 7:5, 6:3

V rdeči skupini je bil na sporedu zgolj en dvoboj, in sicer dvoboj med Venus Williams in Dinaro Safino . Ta je bil precej bolj napet kot oba prej omenjena, čeprav se je na koncu izkazalo, da je bila Williamsova vendarle premočna. Safina, sicer druga igralka sveta, se je proti trenutno osmi igralki na WTA-lestvici, ki je poskrbela za največje presenečenje prvega dne, dobro upirala samo v prvem nizu, ki ga je sedma nosilka dobila s 7:5. V drugem nizu, ki je bil tudi odločilen, pa je Williamsova stopila na plin in ga dobila s 6:3 ter se tako veselila prve zmage na letošnjem zaključnem turnirju. Katarina Srebotnik , ki se je z Ai Sugijama uvrstila na zaključni turnir dvojic, bo na igrišče stopila šele v soboto. S katero dvojico bosta igrali v polfinalu, pa bosta izvedeli v četrtek.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.