Šport
27 ogledov

Dva slovenska gola: Anže in Matej!

Matt Stajan (na sredini) je v soboto po dolgem času zadel. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V ligi NHL sta zadela Anže Kopitar in Matt Stajan. Hrušičan se je veselil visoke zmage Kingsov, kanadski Slovenec pa zmage po kazenskih strelih. Slavil je tudi Jan Muršak, a Mariborčan ni zadel.
Detroit Red Wings, za katere je slabih osem minut igral Jan Muršak, so z golom Johana Franzna v prvi minuti podaljška s 6:5 premagali Columbus Blue Jackets.

Marco Sturm, Anže Kopitar, Drew Doughty, dvakrat Jarret Stoll in Staples Center je bil na nogah ob zmagi Los Angeles Kingsov s 5:2 nad Edmonton Oilers. Ena njihovih najbolj prepričljivih zmag v sezoni. A proti najslabši ekipi v konferenci to ni tako težko. Še posebej, če vemo, da so Oilers skorajda nesposobni zadeti z igralcem več – tokrat so zapravili pet power playev, skupno pa zdaj že 33 zapored! Kings pa ni zmedla niti izključitev kapetana Dustina Browna ob koncu druge tretjine (spotikanje). Še več: minuto zatem so izenačili na 2:2 in odtlej se je tekma začela razpletati v njihovo korist. Kralji so niz osmih domačih srečanj sklenili s šele drugo zmago, za Kopitarja pa je to prvi gol po devetih sušnih tekmah. "V hokeju je dobro, da kmalu pridejo nove tekme, tako lahko hitro pozabimo niz slabih, kakršna je za nami," je po zmagi dejal Justin Williams.

Matt Stajan, eden redkih športnikov iz Severne Amerike s slovenskimi koreninami, ki dejansko razume slovensko, golov ne dosega pogosto, tokrat pa je zadel in to ob povratku domov. Torontčan po šestih in pol sezonah za Maple Leafs letos igra za Galgary Flames. Ti so z njegovim golom povedli sredi zadnje tretjine. Sicer so v zadnji minuti domači izenačili, a je loterija kazenskih strelov pripadla Flamesom (2:1). "Tako dobrega občutka že dolgo nisem imel. Oddahnil sem se. Navdušen sem," je razlagal Stajan po svojem šele tretjem golu v sezoni. "Zame je ta sezona zelo težka. Dobro je, da sem le zadel, in da je bil gol tako zelo pomemben. Lagal bi, če rečem, da je to navadna zmaga. Zame je to posebna zmaga." Poleti si je poškodoval ramo, zdaj upa, da so se zanj začeli boljši časi. "Zaradi poškodbe nisem našel samozavesti. Nočem iskati izgovorov, tako se je pač razvijala sezona. Trdo sem garal in upam, da se zdaj vračam na pravo pot."

Liga NHL, tekme 15. 1.:

Boston Bruins : Pittsburgh Penguins 2:3
Seidenberg, Ryder; Kunitz, Dupuis, Staal

Montreal Canadiens : New York Rangers 3:2
Hamrlik, Plekanec, Kostitsyn; Boyle, Zuccarello

Carolina Hurricanes : Tampa Bay Lightning 6:4
LaRose, Skinner, McBain, Jokinen dva, Staal; Stamkos, Lecavalier, Gagne dva

Detroit Red Wings : Columbus Blue Jackets 6:5 (v podaljšku)
Flippula, Miller, Ericsson, Rafalski, Draper, Franzen; Brassard, Clitsome, Calvert, Umberger, Nash

Dallas Stars : Atlanta Thrashers 6:1
Daley dva, Burish, Neal dva, Woywitka; Ladd

Los Angeles Kings : Edmonton Oilers 5:2
Sturm, Kopitar, Stoll dva, Doughty

Toronto Maple Leafs : Calgary Flames 1:2 (po kazenskih strelih)
Grabovski; Stajan

New York Islanders : Buffalo Sabres 5:3
Tavares tri, Comeau, Grabner; Vanek, Ennis, Hecht

Florida Panters : New Jersey Devils 3:2 (v podaljšku)
Dadonov, Wideman, Kulikov; Palmieri, Clarkson

Nashville Predators : Chicago Blackhawks 3:2 (po kazenskih strelih)
Smithson, Weber; Kopecky, Stalberg

Phoenix Coyotes : Anaheim Ducks 6:2
Whitney dva, Aucoin, Pyatt, Lepisto, Stempniak

San Jose Sharks : St. Louis Blues 4:2
Heatley dva, Thornton, McGinn; Crombeen, Johnson

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.