Šport
42 ogledov

Dva slovenska kolesarja z novima ekipama

Jure Kocjan v dresu svojega novega moštva. Žurnal24 main
Razpad moštva Euskaltel Euskadi je pomenil, da sta si morala Vrečer in Kocjan poiskati nov klub za prihajajočo sezono.

Finančne težave so privedle do razpada moštva Euskaltel Euskadi, kjer sta v letošnji sezoni vozila dva slovenska kolesarja. Robert Vrečer in Jure Kocjan pa sta zdaj našla nova kluba, ki sta ju vzela pod okrilje v prihodnji sezoni.

Vrečer se po enem letu vrača v Avstrijo, kjer bo vozil za Vorarlberg, ekipo, s katero je sodeloval že lani. Robert je izrazil zadovoljstvo nad novim/starim delodajalcem: "Zelo sem vesel, da sem spet v tej ekipi. Motiviran sem za njen razvoj in dobre rezultate, ki jih želim prispevati. Glavni cilj sezone zame bo uspešen nastop na Dirki po Avstriji."

Jure Kocjan pa je novega delodajalca našel nekoliko dlje od doma. Podpisal je namreč za ameriško kontinentalno moštvo SmartStop. Ekipa, za katero bo večinoma dirkal po Severni Ameriki, je nad novo pridobitvijo, 29-letnim Kocjanom, več kot zadovoljna. 

Direktor ekipe Michael Creed je o kolesarju, ki ima 11 zmag, dejal: "Že do zdaj ima nekaj fantastičnih rezultatov, verjamem, da jih bo ponovil v naši ekipi in da se bo z njim ugled naše ekipe povečal. Ponudili smo mu priložnost, da se dokaže, da spet pade v oko kateri izmed boljših ekip in se vrne tja, kamor spada."

O tem, kako je prišlo do sodelovanja s Kocjanom, pa je Creed povedal: "Ker sem hotel igrati golf s Tigerjem Woodsom, sem že drugič v življenju odprl račun na Facebooku. Na njem je bilo nekaj sporočil, tudi Juretovo. Čeprav smo imeli ekipo za naslednjo sezono že zapolnjeno, smo se odločili, da Slovenca pripeljemo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.