Šport
16 ogledov

Dvakrat preskočil brata, a ostal za njim

domen prevc EPA
Bolj kot brat Peter je bil s svojim nastopom na drugi posamični tekmi v Lahtiju zadovoljen Domen Prevc, ki je osvojil 15. mesto.

Domen Prevc je imel z desetim mestom po prvi seriji najboljše izhodišče od treh slovenskih finalistov. Drugi skok mu je dobro uspel, pristal je pri 96,5 metra in za meter preskočil tako Petra kot Jurija Tepeša.

A točkovni odbitek je bil prevelik, tako da je Domen takoj nazadoval na sedmo mesto, na koncu je bil 15.

''Sem zelo zadovoljen s svojima skokoma, sploh z drugim, ki je bil tudi malo daljši. A zgoraj je bil močnejši veter kot spodaj in ta zgoraj ti ne pomaga prav veliko, tako da je bil takšen odštevek točk. Na splošno pa sem zadovoljen,'' je pojasnil 16-letnik.

Slovenski selektor Goran Janus se ni obremenjeval z dejstvom, da je šlo morda za najslabšo ekipno predstavo slovenskih skakalcev v sezoni. Razmere so bile pač takšne, da je bilo treba to vzeti v zakup. 

''Konec koncev se je kar lepo izšlo, ostali fantje, niti Freund niso nabirali neke točkovne prednosti. Kaj naj rečem, bila ja ta mala skakalnica, bilo pa je enako za vse, jakost vetra se sicer je spreminjala, a to je bila edina možnost, da se tekma sploh naredi,'' je po tekmi ocenil Janus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.