Šport
16 ogledov

Dve kolajni Zakrajška v Moskvi

Jošt Zakrajšek Stane Klemenc
Jošt Zakrajšek je prišel do največjega uspeha, odkar je tekmovanja na divijih vodah zamenjal za sprint na mirnih vodah. Na tekmi svetovnega pokala v Moskvi je sprva na 500 metrov osovjil tretje mesto, nato pa je bil na desetkrat daljši razdalji drugi.
Slovenski sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek je na tretji tekmi svetovnega pokala v Moskvi priveslal do največjega uspeha, odkar je slalomska in spustaška tekmovanja na divjih vodah zamenjal za sprint na mirnih vodah. Najprej je na 500 metrov zasedel tretje mesto, nekaj ur pozneje pa je osvojil še srebro na 5000-metrski razdalji.

Zakrajšek je tako prvič v karieri stopil na stopničke na tekmah za svetovni pokal v mirnovodaški konkurenci. Svojo dobro formo je osemindvajsetletni kajakaš pokazal že na prejšnji tekmi v Duisburgu, nadgradil pa jo je v Moskvi, kjer je ta konec tedna v finalu A na 1000 metrov zasedel nehvaležno četrto mesto, nato pa v nedeljo iz nastopa v nastop izboljševal uvrstitve.

"Nisem pričakoval tako vrhunskih dosežkov. Ciljal sem sicer na kolajno, vendar v mirnovodaškem športu nikoli ne veš, kdo bo imel svoj dan, saj je konkurenca zelo izenačena. Zelo sem zadovoljen z današnjima rezultatoma. Bilo je težko, saj so temperature padle na 12 stopinj Celzija. To je sicer kar precej nad ničlo, a telo vseeno ni vajeno takšnih temperatur, je pa res, da so bili pogoji za vse enaki. Na 500-metrski preizkušnji je bil zaostanek za drugouvrščenim minimalen, na daljši razdalji pa sem zaostal le za domačim tekmovalcem, tudi tu pa je bila razlika relativno majhna," je dejal Zakrajšek.

Na 500 metrov se je zmage veselil Avstralec Murray Stewart, drugo mesto si je priveslal ruski tekmovalec Jurij Postrigaj, na najdaljši razdalji pa je bil pred slovenskim tekmovalcem le Rus Ilija Medvedev, tretje mesto pa je zasedel Nemec Jochen Kaiser.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.