Šport
1058 ogledov

Dve leti ni nastopala, vrnila se je in pometla s konkurenco

Simone Biles Profimedia
Slovita ameriška telovadka Simone Biles se je po dvoletnem premoru v velikem slogu vrnila na gimnastično sceno. V svojem prvem nastopu po poletnih olimpijskih igrah v Tokiu 2021 je v predmestju Chicaga pokorila vse svoje tekmice v mnogoboju in zmagala z oceno 59,100.

Razprodana dvorana v Hoffman Estatesu je z navdušenjem pospremila nastop nosilke štirih zlatih odličij z olimpijskih iger v Rio de Janeiru 2016 in kar 19-kratne svetovne prvakinje.

"Na današnjem tekmovanju mi je šlo kot po maslu. Vse se je postavilo na svoje mesto, psihično in telesno sem se počutila sijajno," je po svoji vrnitvi na velika tekmovanja dejala 26-letna Američanka.

Ena največjih zvezdnic v svetu gimnastike ni razkrila svojih načrtov v bližji prihodnosti, a športni navdušenci upajo, da je njen nastop v predmestju Chicaga prvi korak do nastopa na poletnih olimpijskih iger prihodnje leto v Parizu.

Na zadnjih olimpijskih igrah v deželi vzhajajočega sonca se je namenoma odpovedala večjemu delu tekmovanj in prednost dala svojemu duševnemu zdravju, kljub temu pa je osvojila dve kolajni srebrnega in bronastega leska.

Za Bilesovo je bilo današnje tekmovanje v Hoffman Estatesu zadnja priložnost za uvrstitev na ameriške kvalifikacije čez tri tedne v San Joseju za nastop na letošnjem oktobrskem svetovnem prvenstvu v Antwerpnu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.