Šport
16 ogledov

Dve podaji Kopija za sladko zmago

Anže Kopitar Reuters
Anže Kopitar je prispeval dve podaji k zmagi Los Angeles Kings proti Phoenix Coyotes s 4:3 v derbiju pacifiške skupine lige NHL.

V severnoameriški ligi NHL je noč na torek zaznamoval pester hokejski večer. Nastopili so tudi hokejisti Los Angeles Kings, ki so doma v derbiju pacifiške skupine ugnali Phoenix Coyotes s 4:3. Slovenski zvezdnik v majici Kraljev Anže Kopitar je bil podajalec pri dveh zadetkih Los Angelesa.

Kopitar prva zvezda večera

V Los Angelesu je bil prvi igralec tekme Kopitar, gostitelji pa so več kot dva gola v rednem delu zadeli prvič pol 14 tekmah. Za domače so bili uspešni Willie Mitchell, ki je zabil odločilni gol, ter Rob Scuderi, Brad Richardson in kapetan Dustin Brown, za goste pa Raffi Torres dvakrat ter Daymond Langkow. Kopitar je bil podajalec pri prvem zadetku domačih, ko je v peti minuti pomagal Scuderiju, in še pri drugem Richardsona v 14. minuti.

"Danes smo igrali zelo napadalno in veliko streljali. Ob štirih golih smo zadeli še tri ali štiri vratnice. Če bomo tako nadaljevali, potrudili se bomo, da bo temu tako, potem bomo kmalu veliko višje na lestvici," je dejal Brown. Kralji so na predzadnjem mestu pacifiške skupine in v točkah izenačeni s Phoenixom, Kopitar pa je kot najbolj učinkoviti napadalec svoje ekipe na 21. mestu lestvice NHL s 34 točkami za deset golov in 24 podaj.

Moštvo Chicago Blackhawks je po pričakovanju ugnalo Columbus Blue Jackets s 4:1 in ostalo prvo na lestvici lige. Igralci New York Rangers so v mestnem derbiju ugnali ekipo Islanders s 3:0 in na drugem mestu zaostajajo za dve točki. Viktor Stalberg je v Chicagu zadel dvakrat, Marian Hossa je dodal gol in podajo, Corey Crawford pa je ubranil 37 strelov gostov, ki so edini gol dosegli prek Jamesa Wisniewskega. Columbus je z 22 točkami najslabša ekipa lige. Carl Hagelin je v New Yorku drugič v najmočnejši ligi na svetu dosegel dva gola in prispeval šele šestnajsti gol v karieri. Domača ekipa je tako na drugem mestu lige zamenjala Boston, branilce naslova Stanleyjevega pokala.

Liga NHL:

Los Angeles Kings : Phoenix Coyotes 4:3
Minnesota Wild : Colorado Avalanche 2:4
Buffalo Sabres : Washington Capitals 4:2
New York Rangers : New York Islanders 3:0
Carolina Hurricanes : New Jersey Devils 4:2
St. Louis Blues : Dallas Stars 5:3
Nashville Predators : Detroit Red Wings 1:4
Chicago Blackhawks : Columbus Blue Jackets 4:1
Vancouver Canucks : Edmonton Oilers 5:3
San Jose Sharks : Anaheim Ducks 2:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.