Šport
19 ogledov

Dve Slovenki med deseterico

smučarske skakalke tiskovna požun Boštjan Tacol
Četrto tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih med ženskami v Val di Fiemmeju je dobila Sarah Hendrickson. Najboljša Slovenka Katja Požun je končala na petem mestu, Maja Vtič je bila sedma, Špela Rogelj pa 25.

Američanka Sarah Hendrickson (277,2 točke), najboljša skakalka to zimo, je zmagovalka četrte tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki je bila v italijanskem Val di Fiemmeju. V finalu so nastopile tudi vse tri Slovenke; najboljša je bila Katja Požun (239,7) na petem mestu, Maja Vtič (237,1) je bila sedma, Špela Rogelj (192,8) pa 25.

V točkovanju svetovnega pokala je najboljša današnja zmagovalka Hendricksonova, ki je na štirih tekmah trikrat zmagala in bila enkrat deveta ter je skupno zbrala 329 točk, druga je Avstrijka Daniela Iraschko (193), tretja pa še ena ameriška skakalka, Lindsey Van (166). Požunova (147) je šesta, Vtičeva (112) deseta, Rogljeva (39) pa 19. Urša Bogataj, ki je danes na zimskih olimpijskih igrah mladih v Innsbrucku osvojila bron, pa je s 36 točkami na 23. mestu.

V pokalu narodov je Slovenija pod vodstvom trenerjev Matjaža Triplata in Primoža Peterke na visokem tretjem mestu (334); zaostaja le za ZDA (673) in Nemčijo (442).

Naslednji tekmi svetovnega pokala bi morali biti 28. in 29. januarja v Szczyrku, a ju je Mednarodna smučarska zveza (Fis) odpovedala. Ti tekmi bosta po novem kot tekmi celinskega pokala 20. in 21. januarja v Zakopanah. Takrat bodo tam tudi tekme svetovnega pokala v moški konkurenci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.