Šport
12 ogledov

Dve slovenki med deseterico

Ljubno ob Savinji smučarski skoki maja vtič Anže Petkovšek
Ponoči je japonski Zao gostil kar dve tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta. Na prvi je slavila Sarah Hendrickson, najboljša Slovenka je bila Katja Požun na desetem mestu. Drugo tekmo pa je dobila domačinka Sara Takanaši, Maja Vtič se je izkazala z osmim mestom.

Slovenske smučarske skakalke so ponoči na Japonskem vpisale nekaj lepih uvrstitev. V Zau sta bili dve tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih za dekleta. Najbolje sta se odrezali Maja Vtič z osmim mestom in Katja Požun z desetim.

Na prvi preizkušnji je bila najboljša Sarah Hendrickson (253,8 točke). Američanka je vodila že po prvi seriji, v drugo pa pred domačinko Saro Takanaši (252,7) obranila minimalno prednost 1,1 točke. Na zmagovalni oder se je povzpela še Avstrijka Daniela Iraschko (244,2).

Vse štiri Slovenke so osvojile točke. Najvišje se je uvrstila Katja Požun (208,6). Zagorjanka je zaključila najboljšo deseterico. Maja Vtič (197,3) si je z Italijanko Evelyn Insam delila 14. mesto, Špela Rogelj je bila 19. (188,6), Urša Bogataj pa 28. (175,6).

Na drugi tekmi je v ospredje stopila Takanašijeva (124,9 točke). V prvi seriji je z rekordom skakalnice 102,0 metra vodila z veliko prednostjo. Nato se je veter nad skakalnico okrepil, zaradi česar je finalna serija odpadla. Tako je slavila Takanašijeva, druga je bila Hendricksnova (113,7), tretja pa Nemka Ulrike Grässler (109,2). Vtičeva je bila osma (102,4), Rogljeva 16. (93,0), Bogatajeva 17. (92,9) in Požunova 18. (92,6)

Prireditelji so tako nadomestili odpadlo preizkušnjo iz poljskega Szczyrka. V nedeljo bo na sporedu še ena tekma.

Svetovni pokal se bo končal na stari celini, ko bo za konec sezone finale v Oslu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.