Šport
23 ogledov

Dve slovenski zlati

Nina Mozetic Tacen_Nina Jelenc Žurnal24 main
Kljub odsotnosti najboljših slovenskih kajakašev so naši na brzicah reke Soče v Solkanu dosegli dve zmagi na slalomu, ki je odločal tudi o mestih v reprezentanci mladincev in mlajših članov.

Med kajakašicami je bila najhitrejša Nina Mozetič, ki je ugnala Nemko Melanie Pfeifer in Avstrijko Corinno Kuhnle, Urša Kragelj pa je tekmovanje sklenila na sedmem mestu. Slovenski slalomisti so slavili tudi med dvojci, kjer sta se na najvišjo stopničko povzpela Sašo Taljat in Luka Božič, druga sta bila Slovaka Tomaš Kučera in Jan Batik, tretja pa Nemca Kevin in Kai Müller.

Stopničke so slovenski mojstri brzic vknjižili tudi v konkurenci kanuistov. Zanje je s tretjim mestom poskrbel izkušeni Dejan Stevanovič. Zmagal je Francoz Denis Gargaud-Chanus pred Slovakom Matejem Benušem. Benjmain Savšek je bil četrti. Za razliko od prejšnjih dni pa so tokrat brez stopničk ostali slovenski kajakaši. V odsotnosti najboljših se je še najvišje povzpel Simon Artelj, ki je bil 13. Sicer pa so trojno zmago slavili Nemci. Prvi je bil Fabian Dörfler, drugi Sebastian Schubert, tretji pa Jürgen Kraus.

Benjamin Savšek se je uvrstil v reprezentanco mlajših članov. © Nina Jelenc

 
Današnja tekma je določila tudi slovenski reprezentanci mladincev in mlajših članov, ki bosta nastopili na evropskem prvenstvu. Tega bo sredi julija gostil prav Solkan.
V izbrani vrsti mlajših članov so kajakaši Simon Artelj , Lovro Leban in Janoš Peterlin , kanuisti Benjamin Savšek , Blaž Cof in Miha Zver , kajakašica Urša Kragelj ter dvojci Sašo Taljat/Luka Božič, Nejc Višnar/Urban Jarc in Luka Slapšak/Blaž Oven . Mladinsko vrsto pa sestavljajo kajakaši Martin Albreht, Aleš Jablanšček in Janez Kastelic , kanuisti Jernej Zupan, Jure Lenarčič in Anže Berčič , kajakašice Eva Terčelj, Dora Domanjko in Nina Slapšak ter dvojci Gašper Babnik/Jernej Lesjak, Matej Poljanec/Matic Štrukelj ter Nejc Rusjan/Tilen Hvala.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.