Šport
145 ogledov

Dve slovenski zmagi v Zagrebu

anja klinar Stanko Gruden/STA
Na mednarodnem plavalnem mitingu Zlati medved v Zagrebu so slovenski plavalci osvojili še dve zmagi. Radovljičanka Anja Klinar je bila z dobrim izidom 4:09,50 najboljša na 400 m prosto, njena klubska kolegica Tjaša Pintar pa je z 32,32 slavila na 50 m prsno.

Anja Klinar je postavila tudi najboljši izid na mitingu, slavila v skupnem seštevku tekmovanja za Zlati medved in osvojila veliko nagrado Hrvaške, za katero je štelo tudi to tekmovanje.

"Tukaj sme imela tri kar naporne tekme, posebej ob vseh teh dolgih poteh (prejšnji teden je bila Klinarjeva na mitingu na severu Francije, nato v Pomurju na pripravah in zdaj je v Zagrebu op.a.) in tudi treningi so bili še vedno težki. Vesela sem najboljših letošnjih izidov na 800 m prosto in 100 m delfin, pa tudi dejstva, da sem tretjič letos 400 m prosto plavala pod 4:10. Zdaj upam, da bomo pravilno dvignili formo in da do SP naredim korak naprej," je po Zagrebu povedala Klinarjeva.

"Še en dober nastop, podobno kot v Chartresu, zdaj pa jo čaka malo počitka, saj ima že čez 14 dni v Budimpešti prvi nastop," pa je dodal njen trener Miha Potočnik.

Tjaša Pintar je zelo dobro nastopila tudi na 200 m prsno, kjer je z 2:32,25 za šest desetink popravila osebni rekord, a na koncu osvojila drugo mesto, saj jo je za 18 stotink sekunde ugnala Britanka Lily Booker, ki je odločneje začela na prvih 50 metrih, nato pa jo je Pintarjeva vztrajno lovila, a je bil bazen nekaj metrov "prekratek".

Na stopničke se je zavihtela tudi plavalka Olimpije Neža Kocijan, ki je osvojila tretje mesto na 100 m prosto in Rok Pečar, ki je bil tretji na 1500 m prosto.

Prihodnji teden slovenske plavalce čaka tradicionalni miting v Radovljici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.